Polisen utreder smitning från en trafikolycka sedan en hund blivit påkörd av en bil i Vallentuna.
Polisen utreder smitning från en trafikolycka sedan en hund blivit påkörd av en bil i Vallentuna.

Hund kördes över flera gånger

Publicerad

Polisen utreder smitning från en trafikolycka sedan en hund blivit påkörd av en bil i Vallentuna. 

Efter olyckan körde ett flertal andra fordon på vovven, som blivit liggande på vägbanan.

Det var i söndags vid 18-tiden som det kom ett larm om att en hund blivit påkörd av en bil på Sundbyvägen i Brottby, tätort i Vallentuna. Bilisten stannade inte, och den efterföljande trafiken gjorde att hunden blev överkörd flera gånger i körbanan. 

 

LÄS ÄVEN: "Kristi Brud" polisanmäld för misshandel

 

Nu utreder polisen smitning från olycksplats. 

– Personen ringer in och berättar att hen sett en hund blivit överkörd och att efterföljande bilar fortsätter att köra över hunden, säger Anna Westberg, presstalesperson på Stockholmspolisen, till tidningen Mitt i.  

Enligt tidningen ringde sedan ytterligare en person till 112 och berättade om den överkörda hunden på Sundbyvägen. Efter det beordrades en polispatrull till platsen, som körde den avlidna hunden till ett djursjukhus.

Enligt uppgifter från djursjukhuset är ägarna till hunden underrättade om den misstänkta smitningsolyckan. 

 

LÄS ÄVEN: Dött barn hittat i lägenhet – polisen på plats

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag