Brand i tre Postnordbilar i Stockholm: "Meningslöst"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Postbilarna var helt övertända när räddningstjänsten kom till platsen.
Foto: Läsarbild

Någon har tänt eld på tre parkerade postbilar i Spånga under morgonen.

Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse men har ingen misstänkt.

Boende i området kan bli utan post i väntan på en lösning.

– Det är klart att det är ett avbräck om tre bilar förstörs samtidigt, säger Marie Ibsén, pressinformatör på Postnord. 

Larmet om branden inkom till polisen vid 07.04 på fredagsmorgonen. Polisen beordrades då till Postnords ombud i Spånga där tre parkerade postbilar brandskadats rejält.

– Det är meningslöst gjort, men all skadegörelse är väl meningslös, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Det finns i nuläget ingen misstänkt bakom branden, och polisen har inte gjort några iakttagelser i området. En anmälan om skadegörelse genom brand är upprättad.

– Det finns ingen naturlig förklaring till att branden startat. Men det gick ganska snabbt att släcka, säger Sven-Erik Olsson.

Boende i Spånga kan bli utan post

Marie Ibsén, pressinformatör på Postnord, bekräftar att det brunnit i deras bilar i Spånga. Hon vill inte spekulera i om det handlar om en riktad attack mot Postnord.

– Det stämmer att det brunnit i tre bilar där, tyvärr. Nu jobbar vi hårt för att hitta en lösning för att dela ut post utan bilar. De tror att det kan gå bra eftersom det är fredag och inte så mycket post, säger hon.

Boende med postnummer 16340-16356 kan bli utan post under dagen.

– Om man har dessa nummer och inte får post som man väntat på, då vet man vad det beror på. Men de anställda i Spånga tror att det ska gå bra, brevbärare är duktiga på att trolla med knäna, säger Marie Ibsén.

Postbilarna var helt övertända

Det ligger en skola intill den plats där postbilarna brann under fredagsmorgonen. Bränder kan sprida sig till byggnader, men i det här fallet var det absolut inte så, enligt Johan Winsnes, ledningsbefäl vid Storstockholms räddningscentral. 

– Enligt den första framkomstrapporten stod det att inga byggnader var hotade överhuvudtaget. Bilarna stod helt fritt på ett parkeringsgarage. Skolan var aldrig hotad, säger han.

Kunde ni se var branden hade börjat? 

– Nej, bilarna var fullt övertända när vi kom dit.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.