Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brand i bostadshus – en person till sjukhus

En kraftig brand utbröt under onsdagskvällen i en lägenhet i ett flerbostadshus på Södermalm i Stockholm.

Räddningstjänst och polis ryckte ut till platsen där en person räddades ur lågorna med en brandstege.

Ytterligare en person fick vård av sjukhuspersonal.

Polis och räddningstjänst spärrade av närliggande vägar.

Det var strax efter 18-tiden på onsdagskvällen som polisen fick larm om en pågående lägenhetsbrand på Östgötagatan i Stockholm.

Polis och räddningstjänst åkte till platsen där en person som var kvar inne i lägenheten lyckades räddas ut lågorna med hjälp av räddningstjänstens brandstege. Personen blev förd till sjukhus med ambulans. Ytterligare en person ska ha blivit undersökt av ambulanspersonal vid platsen men skadeläget för de båda är oklart.

På grund av släckningsarbetet gjorde polisen trafikavspärrningar vid Ringvägen/Östgötagatan samt vid Götgatan/Ölandsgatan.

Vittne såg man bli räddad

Ett vittne som Expressen talat såg berättar hur denne såg en man stå i fönstret i den brinnande lägenheten – på femte våningen – och ropa på hjälp.

– Han stod i fönstret och skrek på hjälp, det var precis då brandbilen kom och räddade honom med en stege utifrån, berättar uppgiftslämnaren.

Strax efter klockan 19.30 uppger räddningstjänsten att branden är släkt.

– Vi har fortfarande brandbilar på plats så det kan eventuellt förekomma fortsatta avspärrningar, säger Ulf Tholén, räddningsoperatör vid Stockholms brandförsvar.

Orsaken till branden är oklar.