Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bilar brann i Husby – stenkastning mot polisen

Två bilar brann i Husby i natt.Foto: Janne Åkesson/Swepix

Under natten mellan söndag och måndag stacks bilar i brand i Stockholmsförorten Husby.

En polisbil ska även ha träffats av en sten, enligt polisen.

– Vi har försökt jaga rätt på den som försökte skada poliserna, berättar Peter Asp, vakthavande befäl på polisen region Stockholm.

Strax efter midnatt mellan söndag och måndag larmades polisen om att bilar brann i förorten Husby i nordvästra Stockholm, i närheten av Dovregatan.

Peter Asp, vakthavande befäl på polisen region Stockholm, berättar att bränderna startade runt 00.45. I nuläget tror man att två bilar stuckits i brand.

Två bilar brann i Husby i natt.Foto: Janne Åkesson/Swepix

Stenkastning mot polisen

Efter att polisen säkrat platsen anlände räddningstjänst, och bränderna ska nu vara släckta.

– En polispatrull som varit på platsen har fått en sten kastad på fordonet. Vi har försökt jaga rätt på den som försökte skada poliserna, berättar Peter Asp på polisen.

– Det är oklart exakt var stenen har träffat. Vi har mest säkrat att personalen haft en okej arbetsmiljö. Det är inga personskador på polispersonal, och vi har heller inte anträffat någon annan i området som har varit skadad.

I nuläget har ingen gripits för varken bilbränderna eller stenkastningen – men läget på platsen ska vara under kontroll.

– Det visade sig att det nästan inte är något folk ute alls, berättar Peter Asp, vakthavande befäl på polisen region Stockholm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.