Tre män flydde från bilen efter kraschen. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Tre män flydde från bilen efter kraschen. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Bil voltade vid hotell – tre flydde från platsen

Publicerad

Bilkrocken höll på att sluta – inne på ett hotell.

Därefter flydde tre män från fordonet som hamnat upp och ner.

– Personerna i den andra bilen är tagna till sjukhus för kontroll, säger Sven-Erik Olsson vid polisen i Stockholm.

Kollisionen mellan de två fordonen utanför Scandic Järva krog i Solna vid åttatiden på fredagskvällen, ser på bilden mer våldsam ut än den egentligen var.

– Det är en trafikolycka, kollison mellan två bilar. Den påkörade bilen voltade och hamnade på taket. Sedan springer tre personer ifrån det fordonet. I det andra fordonet var det fyra personer, som är tagna till sjukhus för kontroll, säger Sven-Erik Olsson vid polisen i Stockholm.

Initialt talades det om en vild biljakt på E4:an norr om Stockholm, men det förnekar polisen i Stockholm.

– Antagligen har det varit så att de tre männen i den påkörande bilen blivit nervösa när de sett en polisbil, och därför dragit på, säger Sven-Erik Olsson.

Polisen rubricerar händelsen som vållande till kroppsskada, vårdslöshet i trafik och smitning från trafikolycksplats.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag