Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Barn erbjuds pengar för att fotas utan kläder

Så här såg lappen ut som har påträffats i närheten av förskolor i Stockholm.
Foto: Privat

Flickor i åldrarna 5 till 12 år som ställer upp på bilder "i bara trosorna" erbjuds pengar.

Så står det på de lappar som hittades i närheten av flera förskolor i Vällingby, Stockholm.

– Det här måste tas på allvar, säger en orolig förälder.

Flickor mellan 5 och 12 år kan få ”upp till 200 kr” i betalning.

Så står det på lappen som har hittats i närheten av två förskolor i Vällingbyområdet i Stockholm. Personen bakom lapparna hävdar sig vara fotograf som vill ta bilder på barn i bad- eller underkläder.

Det finns också bilder på lättklädda barn på de två lapparna som hittats.

En förälder som är medlem i en lokal föräldraförening hittade lappen som nu sprids i sociala medier med syfte att varna andra.

"Den annonsen finns nu hos skolpersonalen och enligt överenskommelse med en polisman i lördags ska annonsen vara kvar hos skolpersonalen", skriver föräldern i ett mejl till Expressen.

"Man kan ha många åsikter om annonsen (sjuk är den ju, solklart) men viktigast just nu att vi får bort annonserna från gatorna så att inte våra barn känner sig otrygga på väg till dagis och skola", fortsätter han. 

Föräldern: "Det här måste tas på allvar"

En annan förälder från den lokala föräldraföreningen berättar att vissa ser lappens budskap som påhittat – något hon själv har svårt att tro.

– Det här måste tas på allvar, säger hon.

Lapparna har polisanmälts från flera håll.

Håkan Thor, operativ samordnare på polisen i Vällingby, känner till lapparna och bekräftar för DN att tjänstgörande patruller har varit engagerade i ärendet under helgen.

Polisen kommer följa upp ärendet men har just nu ingen misstänkt.

– Det finns två scenarior. Det ena är att någon faktiskt gör det som står på lapparna och det andra är att någon med osedvanligt osmaklig humor försöker väcka någon form av uppmärksamhet. Vi får utgå från att det finns någon sorts sanning i det, säger Thor till tidningen.

Till tidningen Mitt i vädjar Håkan Thor till föräldrar och barn i området:

– Riv ner lapparna så fort ni ser dem. Och ser ni någon som sätter upp lapparna – ring oss omedelbart.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.