Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Barn allvarligt skadat efter att ha klämts i hiss

Ett barn har fastnat och klämts i en hiss i ett bostadshus i centrala Stockholm. 

– Barnet är fört till sjukhus, och ska vara allvarligt skadat, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisen till Expressen. 

Larmet om barnet som fastnat och klämts i en hiss i ett bostadshus på Södermalm kom in till Stockholmspolisen klockan 11.04. 

Barnet är under tio år gammalt, enligt polisen:

– Vi fick in uppgifter att ett barn på något vis fastnat i en hiss. Först var det oklart om barnet fastnat och klämt sig, men det verkar röra sig om någon form av klämskada, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Fört till sjukhus med ambulans

Det är oklart exakt hur skadan i hissen har uppstått.

– Jag vet bara att barnet är fört till sjuhus med ambulans och ska vara allvarligt skadat, säger Anna Westberg. Vi har spärrat av och kommer att undersöka platsen med hjälp av våra tekniker.

Polisen har inlett förundersökning om misstänkt vållande till kroppsskada. 

– Det är ännu väldigt oklart hur det här har gått till, men av någon anledning har barnet skadat sig i den här hissen, klämt sig på något vis. 

Fastnade mellan dörren och hissen

När räddningstjänsten kom till bostadshuset var barnet fortfarande fastklämt:

– På något sätt hade det här barnet fastnat mellan dörren och hissen, säger Tobias Åkesson, ledningsbefäl vid Storstockholms brandförsvar. Därför var vi där och assisterade sjukvården och hjälpte till att få loss barnet med våra verktyg. 

På lördagskvällen meddelade polisen att barnet fortfarande vårdas på sjukhus och att en teknisk undersökning av hissen gjorts under dagen. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!