Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stockholm en av världens dyraste städer för bensin

Samuel Ciszuk, energianalytiker på ELS Analys, kommenterar de stigande bensin- och dieselpriserna
Stockholm rankas som en av de dyraste städerna i världen att köpa bensin i.
Foto: Colourbox
Tel Aviv rankas som världens dyraste stad att bo i.
Foto: Colourbox

Tel Aviv är den dyraste staden i världen att bo i enligt en ny undersökning. Köpenhamn är åtta på listan, skriver Guardian.

Stockholm rankas som en av de dyraste städerna i världen att köpa bensin i.

Undersökningen är gjord av EIU (Economist Intelligence Unit) och omfattar 173 städer världen över. Förra året delade Paris, Hong Kong och Zürich förstaplatsen på listan över städerna som det är dyrast att bo i.

Det här året har en skenande inflation, som drivit upp priset på varor och resor, i kombination med en stark inhemsk valuta lett till att israeliska kuststaden Tel Aviv har tagit över förstaplatsen på den mindre smickrande listan.

Paris och Singapore delar andraplatsen, följt av Hong Kong och Zürich. New York är sexa och Genève sjua, följt av Köpenhamn, Los Angeles och Osaka.

Stockholm rankas som åttonde dyraste staden att köpa bensin i

Syriens huvudstad Damaskus rankas som den billigaste staden i världen att bo i, följt av Tripoli i Libyen och Uzbekistans huvudstad Tasjkent.

Stockholm rankas som den åttonde dyraste staden att köpa bensin i. Högst är bensinpriserna i Hong Kong, följt av Amsterdam och Oslo.

Här är tisdagens största nyheter i Expressen TV

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.