Pippa Middleton är känd efter att hon var brudtärna vid storasyster Kates kungliga bröllop. Nu är det hennes tur att gå till altaret. Foto: SCOTT HEPPELLPippa Middleton är känd efter att hon var brudtärna vid storasyster Kates kungliga bröllop. Nu är det hennes tur att gå till altaret. Foto: SCOTT HEPPELL
Pippa Middleton är känd efter att hon var brudtärna vid storasyster Kates kungliga bröllop. Nu är det hennes tur att gå till altaret. Foto: SCOTT HEPPELL
Systrarna Middleton tillsammans. På lördagen gifter sig Pippa (till vänster) , men vem, som blir hennes brudtärna är oklart. Vadslagningsbyråerna tror på Kate... Foto: KIRSTY WIGGLESWORTHSystrarna Middleton tillsammans. På lördagen gifter sig Pippa (till vänster) , men vem, som blir hennes brudtärna är oklart. Vadslagningsbyråerna tror på Kate... Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH
Systrarna Middleton tillsammans. På lördagen gifter sig Pippa (till vänster) , men vem, som blir hennes brudtärna är oklart. Vadslagningsbyråerna tror på Kate... Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH
Roger Federer kommer att delta vid bröllopet. Foto: TED S. WARRENRoger Federer kommer att delta vid bröllopet. Foto: TED S. WARREN
Roger Federer kommer att delta vid bröllopet. Foto: TED S. WARREN
James Matthews bror och best man Spencer Matthews före och efter ett besök hos frisören. Foto: LUCAS CHAVEZJames Matthews bror och best man Spencer Matthews före och efter ett besök hos frisören. Foto: LUCAS CHAVEZ
James Matthews bror och best man Spencer Matthews före och efter ett besök hos frisören. Foto: LUCAS CHAVEZ
Det spekuleras friskt om vem som gjort Pippas brudklänningen. Här levereras kläder till bostaden i London. Foto: BERETTA/SIMS/REX/SHUTTERSTOCKDet spekuleras friskt om vem som gjort Pippas brudklänningen. Här levereras kläder till bostaden i London. Foto: BERETTA/SIMS/REX/SHUTTERSTOCK
Det spekuleras friskt om vem som gjort Pippas brudklänningen. Här levereras kläder till bostaden i London. Foto: BERETTA/SIMS/REX/SHUTTERSTOCK
Pippa Middleton är populär bland britterna. Foto: REX SHUTTERSTOCKPippa Middleton är populär bland britterna. Foto: REX SHUTTERSTOCK
Pippa Middleton är populär bland britterna. Foto: REX SHUTTERSTOCK
Givna på bröllopet: prins Harry och Pippas syster Kate Middleton. Foto: PARSONS/NPA/REX/SHUTTERSTOCKGivna på bröllopet: prins Harry och Pippas syster Kate Middleton. Foto: PARSONS/NPA/REX/SHUTTERSTOCK
Givna på bröllopet: prins Harry och Pippas syster Kate Middleton. Foto: PARSONS/NPA/REX/SHUTTERSTOCK
Prinsessan Charlotte får vara med som brudnäbb. Foto: THE DUCHESS OF CAMBRIDGEPrinsessan Charlotte får vara med som brudnäbb. Foto: THE DUCHESS OF CAMBRIDGE
Prinsessan Charlotte får vara med som brudnäbb. Foto: THE DUCHESS OF CAMBRIDGE
Prins George, här med pappa William, ska agera så kallad page boy vid bröllopet. Foto: MARIO TESTINOPrins George, här med pappa William, ska agera så kallad page boy vid bröllopet. Foto: MARIO TESTINO
Prins George, här med pappa William, ska agera så kallad page boy vid bröllopet. Foto: MARIO TESTINO
Kate Middelton och prins William gifte sig 2011. Foto: KPBKate Middelton och prins William gifte sig 2011. Foto: KPB
Kate Middelton och prins William gifte sig 2011. Foto: KPB

Stjärnspäckat när Pippa får sin James

Publicerad

Inte en kunglig vigselakt - men näst intill.

När Kate Middletons lillasyster Pippa gifter sig med finansmannen James Matthews i lilla Englefield på lördagen kommer det att vimla av prinsar och prinsessor i kyrkan.

Bröllopet beskrivs som årets societetshändelse i Storbritannien. På gästlistan: Tennisstjärnan Roger Federer och prins Harry med flickvän.

Pippa Middleton,33, är alltså syster till Kate, 35, hertiginnan av Cambridge, tillika maka åt tronföljaren prins William. När Kate Middleton gifte sig i Westminster Abbey 2011 var Pippa hennes brudtärna. Tjänsten kommer dock inte att återgäldas när Pippa ska upp till altaret. Det skriver brittiska tidningen Mirror. 

Samtidigt är Kate bästa tipset bland brittiska bookmakers. Men enligt tidningen är Kate rädd att hon skulle stjäla ljuset från Pippa på hennes stora dag om hon åtog sig hedersuppdraget.

Väljer bröllop i mindre skala

Lillasyster Middleton väljer ett lite mindre pampigt ställe att gifta sig i: St Mark's church, nära föräldrahemmet i grevskapet Berkshire väster om London. 

Brudgummen, mannen i hennes liv, är James Matthews, 41, en stenrik finanskille som bland annat är chef för en hedgefond.

I Sverige är Pippa Middleton mest känd för att hon åkte Vasaloppet med danske kronoprinsen Frederik (på bättre tid än svenske kungen dessutom), men på hemmaplan är 33-åringen en societetstjej av rang.

Så räkna med många kända ansikten vid lördagens bröllop. Cirka 150 gäster väntas till vigseln.

Enligt Mirror har hovet har bekräftat att Pippas systerbarn prinsessan Charlotte, 3, och prins George, 2, ska delta som brudnäbb respektive så kallad page boy.

Pippa Middleton och James Matthews.Foto: ANTHONY DEVLIN

Barnens föräldrar prins William och Kate är givetvis också med. Bland andra prominenta bröllopsgäster nämns prins Harry, tennisspelaren Roger Federer och Ben Fogle, brittisk tv-profil och författare. Pippas föräldrar Carole och Michael Middleton förstås. Eventuellt kommer prins Harry att eskorteras av sin flickvän, amerikanska skådisen Meghan Markle, men det är obekräftat.

Best man är en "brat" från Chelsea

Till best man har man valt Spencer Matthews som är yngre bror till brudgummen. Spencer har tidigare varit med i en dokusåpa om unga brat-killar i London. Den hette "Made in Chelsea".

När det gäller Pippas bröllopsklänning har det varit mycket hysch-hysch. I brittisk press håller man för troligt att designern Giles Deacon fått förtroendet att göra klänningen. Han har bland annat setts besöka Pippa i hemmet, men vägrar kommentera.

– Tills det är bekräftat är det bara rykten, säger Deacon till Daily Mail.

Bröllopsmottagningen kommer att hållas i partytält i trädgården vid Pippas föräldrars herrgård i Buckleberry, Berkshire.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag