Stjärnornas flashmob till sjuka vännen

Här är hockeystjärnornas hyllningsvideo till svårt sjuka vännen.

Över sjuttio personer med hockeyikonen Jonas Höglund i spetsen spelade in den här överraskningsvideon - för att uppmuntra vännen på sjukhuset.

– Hon ligger där och går igenom ett helvete, det är svårt att veta vad man ska göra, säger Höglund till Expressen.se

Det började som en tanke.

En vän till bland annat före detta hockeyproffset Jonas Höglund och hans fru, låg svårt sjuk på sjukhuset efter en transplantation, och en tuff tid väntade för henne.

Då ville flera i hennes vänkrets skapa något för att visa att de tänkte på henne och sprida lite glädje.

– Vi ville skicka en hälsning, målet var att få henne att le. Det var min fru och en väninna som började prata, sedan lade de ut förfrågan på Facebook till fler. Och på den vägen var det, säger Jonas Höglund.

"Fick dansa lite i stället"

Förfrågan spred sig som en löpeld. Målet var att spela in en "flashmob"-liknande video till tonerna av Bonnie Tylers klassiska "I need a hero" och med förfrågan skickades en instruktionsvideo till samtliga. Sedan slöt runt 70 personer samman under söndagen för att spela in slutversionen, däribland Christian Berglund och flera andra hockeystjärnor.

Men det var Jonas Höglund som hamnade i fokus.

– Det var inte meningen att det skulle bli så. Jag blev tillfrågad att säga något i början, men det fungerade inte med ljudet. Så jag fick dansa lite i stället, säger Jonas Höglund.

"Blev verkligen lyckat"

Enligt honom tog det två tagningar och strax över en timme att färdigställa klippet, som sedan skickades till sjuke vännen på sjukhuset.

Responsen:

– Vi fick tillbaka en bild på henne där hon vinkade åt oss. Det blev verkligen lyckat, det blev den responsen som vi hade hoppats på.

Och videon har sedan dess spridit sig via Facebook och även Youtube.

– Det är kul att se att hon tyckte om det. Det har varit många som har stöttat henne, det är en stor vänskapskrets.

Kan det bli mer danser framöver för din del?

– Jag kan säga att jag dansar hellre än bra. Jag tror inte att vi gör precis en sådan video igen, men jag hoppas att vi ska kunna inspirera andra att göra något eget.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.