Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärnorna avslöjar: Trump är världens största fuskare i golf

I en ny bok berättar golfspelare om hur Trump beter sig på golfbanan. Foto: AP / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Skådespelaren Samuel L. Jackson berättar hur Trump räddades av sin caddie när de spelade på Trumps klubb i New Jersey. Foto: AP / 2019 Invision

Bollar i sjön som plötsligt dyker upp, motståndare som hamnar i bunkern och golfbilar på greenen.

I en ny bok berättar golfspelare och kändisar om hur USA:s president beter sig på golfbanan.

Amerikanska presidenter på golfbanan är inget ovanligt. Men med Donald Trump har vi sett den bästa någonsin. Det är i alla fall vad han vill att alla ska tro.

I den nya boken ”Commander in Cheat: How Golf Explains Trump”, som kommer ut på tisdag, redogör den tidigare Sports Illustrated-skribenten Rick Reilly för hur det ibland går till på banan.

”Han fuskar på högsta nivå. Han fuskar när folk ser på och han fuskar när de inte gör det. Han fuskar vare sig du gillar det eller inte. Han fuskar för att det är så han spelar golf”, skriver Reilly, enligt NY Post som har tagit del av boken.

Han har intervjuat ett tiotal golfspelare på olika nivåer som till exempel vittnar om att Trumps påstådda handikapp på 2,8 inte kan stämma.

Ny bok om Donald Trumps fusk i golf

Boken jämför med det pensionerade golfproffset Jack Nicklaus, i samma ålder som Trump, som har 3,4 i handikapp. Enkelt förklarat är handikapp i golf bättre desto lägre det är.

Donald Trump tillsammans med golfaren Natalie Gulbis utanför Vita huset. Foto: ANDREW HARNIK / AP TT NYHETSBYRÅN

En av de många kändisar som förekommer i boken är skådespelaren Samuel L. Jackson som berättar hur Trump räddades av sin caddie när de spelade på Trumps klubb i New Jersey.

– Vi såg tydligt hur han krökte en boll ner i en sjö. Sedan säger hans caddie att han hittat den, berättar Jackson i boken.

Boxaren Oscar De La Hoya och rockstjärnan Alice Cooper är några fler de som berättar liknande historier.

Motståndarens boll hamnade i bunkern

Norska golfproffset Suzann Pettersen har tidigare berättat för VG hur hennes vän Donald Trump fuskar.

– Jag är ganska säker på att han betalar sin caddie väl, eftersom oavsett hur långt ut i skogen han slår bollen, är den mitt på fairway när vi kommer dit, sa hon till norska VG förra året.

Norska golfprofsett Suzann Pettersen har tidigare berättat hur Donald Trump fuskar. Foto: UWE ANSPACH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

 

Sportkommentatorn Mike Tirico berättar att det i stället var hans boll som försvann när han mötte Trump på golfbanan. Han slog en boll som han visste var nära hålet – men som sedan låg i bunkern när de kom fram.

Trumps caddie berättade efter rundan att det var han som slängt den där, enligt Tirico.

”Golf avslöjar mycket om en person”

Reilly skriver också om hur Trumps beteende väcker uppmärksamhet inom sporten med en strikt etikett. Bland annat brukar presidenten inte ta av sig kepsen i klubbhuset och kör upp golfbilen på greenen, vilket är ett stort brott mot rådande sed.

Slutligen frågar sig Rick Reilly varför Trump, som av allt att döma faktiskt är en mycket bra golfspelare, ändå fuskar.

”Golf är som cykelbyxor. De avslöjar mycket om en person”, skriver Reilly som ett möjligt svar.