Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnkockens förbjudna ingrediens avslöjad

Guide Michelin betygsätter världens bästa restauranger.
Michelinkocken Karunesh Khannas ”hemliga” ingrediens orsakade kaos på restaurangen.Foto: Twitter
Restaurangen serverar indisk mat i toppklass. Foto: Colourbox / Colourbox

Michelinpyntade stjärnkocken Karunesh Khanna driver lyxrestaurangen Tamarind i London.

Nu har hans oortodoxa metoder avslöjats – efter att den egna personalen larmat.

Enligt Daily Mail ska kockens ”hemliga ingrediens” fått anställda att säga upp sig i protest. Andra har sparkats på oskäliga grunder.

– Gästerna behöver inget veta, ska Khanna ha sagt enligt tidningen.

Brittiske stjärnkocken Karunesh Khanna har lagat mat till stjärnor som David Beckham och Charlize Theron – och hans restauranger har belönats i självaste guide Michelin. Men nu har hans hemlighet avslöjats, efter att sex anställda på indiska lyxrestaurangen Tamarind i London larmat om den opassande ingrediensen, skriver Daily Mail.

Det var i början på juni som den assisterande restaurangchefen Mafis Ali fick nys om det oroväckande faktumet: kockarna hade använt Knorrs färdiggjorda kycklingbuljong i maten – en huvudbry på flera plan. Dels på grund av den låga kvaliteten, men också då buljongen i hemlighet serverats till vegetarianer och muslimer – trots att råvaran inte är halalklassificerad.

Genast konfronterade Ali stjärnkocken när han fick höra sanningen. Men Karunesh Khanna slog dövörat till.

– Gästerna behöver inget veta, ska han sagt enligt Daily Mail.

 

LÄS ÄVEN: William har inga armar – fick inte äta på restaurang 

De som klagar ska ”fasas ut”

Trots att den assisterande restaurangchefen därefter larmat övrig personal om agerandet ska Khanna fortsatt vägra ändra i recepten. Den 18 juni beslutade sex ytterligare medarbetare att konfrontera cheferna, däribland restaurangchefen Shoaib Malik.

Då ska Michelinkocken ha ”gjort tydligt att han inte tänkt avslöja användandet av Knorrs kyckling pulver till gästerna” – varefter föreståndaren sagt upp sig i protest. Restaurangens högsta höns Fateh Dhaliwal, ska då ha backat stjärnkocken, och menat att de anställda som klagat ”ska fasas ut”.

Allt detta framkommer enligt Daily Mail av den arbetsrättsliga utredning som nu bedrivits – efter att Dhaliwal sagt upp Mafis Ali som var den första att larma om matfusket.

 

LÄS MER: Ombads lämna restaurangen  – på grund av sitt klädval  

Stjärnkockens hemlighet: Knorr-buljongFoto: ICA / ICA.se

Sparkad utan skälig grund

En domare har enligt tidningen beslutat att Ali blivit sparkad utan skälig grund. Han väntas få ersättning motsvarande en månadslön – omkring 2 500 pund, cirka 30 000 svenska kronor.

I december i år återöppnades restaurangen Tamarind, efter en mångmiljonsrenovering. I utredningen har framkommit att Fateh Dhaliwal inte ifrågasatt Michelinkockens agerande – då det varit av högsta vikt för honom att behålla Khannas stjärnstatus i samband med nyöppningen, skriver Daily Mail.

 

LÄS ÄVEN: Alice, 19, dog efter sushirestaurangens miss  

https://www.instagram.com/p/BxPqvsdpUbi/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.