Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärnkocken Benoit Violier har hittats död

Genom matlagningen på exklusiva l'Hotel de Ville Crissier, i närheten av schweiziska Lausanne, gjorde sig Benoit Violier ett namn i den gastronomiska världen. Foto: Jean-Christophe Bott
Foto: Michel Euler

Så sent som i december utsågs hans restaurang till världens bästa.

På söndagen hittades Benoit Violier död i sitt hem, rapporterar schweiziska 24 Heures.

MÅR DU DÅLIGT? HÄR KAN DU FÅ HJÄLP

BRIS: 0200-23 02 30, bris.se. Vuxentelefonen: 077-150 50 50.

Jourhavande präst kommer du i kontakt med via 112.

 

Röda Korsets telefonjour: 0771-900 800, redcross.se.

Jourhavande kompis: 020-22 24 44, redcross.se.

 

SPES, Riksförbundet för suicidprevention och efterlevandes stöd, telefonjouren: 08-34 58 73, spes.nu.

Föräldratelefonen hos Svenska föreningen för psykisk hälsa: 020-85 20 00, sfph.se.

 

IOGT-NTO:s hjälptelefon för missbrukare och anhöriga: 020-80 80 80, iogtnto.se.

Nasp, Nationellt och Stockholms läns landstings centrum för suicidforskning och prevention av psykisk ohälsa: ki.se/suicide.

Du kan också ringa den psykiatriska mottagningen på din hemort.

På rodasidorna.se finns mer information om vart barn och ungdomar kan vända sig.

 

Mind Självmordslinjen: En ideell förening dit den som går i tankar på att ta sitt liv kan vända sig. Finns på telefonnummer 90101 eller i chatt på mind.se.
Linjen är öppen dygnet runt.

Violier hittades död i sitt hem på söndagen. Enligt schweizisk polis ska han ha tagit sitt eget liv genom att ha skjutit sig själv i huvudet, skriver 24 Heures.

Genom matlagningen på exklusiva l'Hotel de Ville Crissier, i närheten av schweiziska Lausanne, gjorde sig Benoit Violier ett namn i den gastronomiska världen.

Restaurangen är en av bara ett fåtal i världen som har tre stjärnor i den internationellt välrenommerade Michèlinguiden. I den senaste upplagan av utmärkelsen "La Liste" - som rankar världens tusen bästa - hamnade restaurangen på första plats.

Lunchmeny för 1630 kronor

När Violier tog emot utmärkelsen från Frankrikes utrikesminister sa han att det var en "exceptionell ära" som skulle "motivera teamet ytterligare".

Maten som erbjuds på restaurangen sträcker sig från en lunchmeny för 195 schweizerfrancs, motsvarande 1 630 svenska kronor, upp till en "upplevelsemeny" som kostar knappt 3 200 svenska kronor.

Benoit Violier började arbeta på schweiziska l'Hotel de Ville Crissier 1996. Han arbetade kvar på restaurangen fram till 2012 då han tog över verksamheten tillsammans med sin fru Brigitte.

Flyttade till Paris 1991

Det var först på senare år som Benoit Violier fick sitt schweiziska medborgarskap. Han föddes som fransman och växte upp i den västfranska staden Saintes tillsammans med föräldrarna och sex syskon, skriver BBC.

Passionen för matlagning växte fram tidigt i livet. Han har sagt att han fick den gastronomiska inspirationen från sin mamma medan inspirationen för vin, konjak och jakt kom från fadern.

1991 valde han att följa kockdrömmarna och flyttade till Paris. Där tog han tjänstgöring som lärling hos flera franska toppkockar, däribland Joel Robuchon och Benoit Guichard

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!