Stjärnkock hittad död i frysen

Publicerad
Uppdaterad
Den tidigare franske stjärnkocken Jean-Francois Poinard hittades i tisdags död i frysen i sin lägenhet i Lyon, nästan två år efter att han försvunnit.
Poinards 51-årige sambo har erkänt att hon orsakat hans död i november 2008. Enligt åklagaren Marc Desert rörde det sig om ett "gräl som gått snett" och att kvinnan utdelat dödliga slag mot mannen.
- Hon har en speciell personlighet med sjukliga tendenser: narcissistisk, dominant och våldsam, sade Desert och berättade att den 71-årige kocken tidigare ofta setts med blåmärken och andra märken på kroppen.
Historien blir mer makaber i och med att sambon förvarade Poinards kropp i badkaret några dagar innan hon köpte en frys stor nog att rymma kroppen. I nästan två år kunde hon hålla hemligheten i frysen för sig själv.
- Hon hade isolerat sin partner från hans vänner, familj och grannar, sade Desert.
Poinards kropp hittades när hans lägenhet genomsöktes efter att kvinnans dotter vänt sig till polisen med misstankar om att något hänt. Hon hade då inte sett sin mammas sambo på snart två år.
Poinard var stjärnkock i Frankrikes gastronomiska huvudstad Lyon under 70- och 80-talen. 2001 flyttade han ihop med den 51-åriga kvinnan som nu är häktad, skriver tidningen Le Monde.
Dödsorsaken är under utredning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag