Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stipendier gav Charlotte Permell chansen att studera djur

Bengaliska tigrar i Indien.

Randiga tigerkaniner i Vietnam.

Och miljöarbete i Nicaragua.

Tv-kändisen Charlotte Permell har fått möjligheten att studera vilda djur i världen tack vare stipendier.

Charlotte Permell, programledare i SVT:s

Charlotte Permell har ett specialintresse som hon har odlat, bland annat tack vare stipendier. Och det är vilda djur i världen. - Jag är så tacksam för de möjligheter stipendierna har givit mig. Jag har verkligen fått komma ut och studera och lära mig mer djur och natur, säger Charlotte Permell. Men i dag är hon en etablerade tv-journalist och behöver inte stipendierna lika mycket. - Jag har det så förmånligt i mitt arbete att jag inte behövt söka på senare tid. Genom mitt jobb har jag fått åka på reportageresor, fortsätter hon.   Många nej Det var framgångsrika stipendiesökande kompisar som inspirerade Charlotte Permell. - Men jag har fått nej många gånger. När jag sökte stipendiet för att studera bengaliska tigern i Indien fick jag söka tre gånger. Men den resan ville jag verkligen, verkligen göra, så jag la ner mer krut på ansökan och förbättrade den tills jag fick ett ja, säger Charlotte Permell. Det är mycket viktigt att ha en bärande idé. - Är det något jag har lärt mig så är det att ha en noggrann plan, en rimlig kalkyl och förklara sin idé tydligt. Det är värt att lägga ner tid på att sitta och fila så att stipendienämnden lägger märke till just min ansökan. Dessutom är det viktigt att lämna en stipendierapport i efterhand, säger Charlotte Permell. Charlotte Permells nästa drömprojekt är valar. - Jag skulle så gärna vilja följa med valforskare en längre tid, och de finns i allt från Norge till Nya Zeeland, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.