Stig Malms råd: Avgå!

Publicerad
Uppdaterad
I morgon första maj-talar Wanja Lundby-Wedin i Stockholm.
Den förre LO-basen Stig Malm har ett enda råd till henne: avgå!
- Jag var i den här situationen för 15 år sedan och jag valde att avgå, säger han.
Det är en pressad LO-ledare som i morgon kliver upp på scen för att första maj-tala på Norra Bantorget i Stockholm. Talet är hennes chans att vända förtroendekrisen.
Det kan bli tufft. Förre LO-basen Stig Malm tror inte på någon större uppslutning.
- Jag tror dessvärre att det kommer att bli ganska glest i leden. Och det är ingen tillfällighet att en del avdelningar ställer in sitt firande. De som ändå finns på plats är de som redan är djupt troende från första början, säger han.

Vems stöd har hon?

Han ifrågasätter också Lundby-Wedins uttalanden om att hon sitter kvar så länge hon har medlemmarna bakom sig.
- Men vad menar hon med medlemmar? Är det de 15 förbundsordförandena eller de 1,6 miljoner LO-medlemmarna som är viktiga?.
Den tidigare LO-basen tror inte att Wanja Lundby-Wedin har förtroende ute hos medlemmarna. Hans råd till henne inför första maj blir därför: gör som jag, avgå!
- Jag var i den här situationen för 15 år sedan och jag valde att avgå, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


centerpartiet

Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag