Stian tatuerade in Mcdonalds-kvitto

Publicerad

"Vad i hela världen har du gjort!? Tror du att du kommer hem med den där?!"

Det mejlet fick 18-årige Stian Ytterdahl från Norge av sin pappa sedan han visat upp sin nya tatuering - av ett McDonaldskvitto.

– Tatueraren sa att det var den konstigaste tatuering de gjort på studion, säger han till Expressen.

Det var i Romerikes Blad som Stian Ytterdahl visade upp sin okonventionella tatuering för hela Norge.

Det var också där hans förskräckta föräldrar upptäckte 18-åringens tilltag.

Allt började på McDonaldsrestaurangen i Skårer i måndags då en av Stians kompisar skällde ut honom för att han "varit lite för aktiv på damfronten" på sista tiden och krävde rättvisa.

– Han ville bestraffa mig, och krävde att jag antingen tatuerar en Barbie på rumpan eller att jag skulle tatuera in kvittot på armen, säger han till Expressen.

Sagt och gjort.

– Jag sa till killen i kassan att han fick välja menyn, och att jag då skulle tatuera in kvittot på armen. Han trodde mig inte, säger Stian Ytterdahl.

Mamman bröt samman

Studion Sabelink Tattoo fick uppdraget.

– Det tog lite över tre timmar, säger Stian.

Och vad kände du efteråt?

– Jo, det var fint.

Den kommer att sitta på din arm resten av ditt liv.

– Ja. Det går bra, detta.

På McDonaldsrestaurangen möttes han av en hel del glada tillrop.

Men hemma var det inte riktigt lita muntra tongångar.

Vad säger din mamma om det här?

– Jo, det var... Jag fick ett mejl från min pappa som inte var helt positivt. "Vad i hela världen har du gjort!? Tror du att du kommer hem med den där?! Din mamma har brutit ihop", skrev han.

Ska tatuera sig - igen

Men det är ändå inte färdigtatuerat för 18-årige Stian Ytterdahl.

– På måndag klockan 11 ska jag till Sabelink Tattoo igen för att tatuera in deras logga. Jag får den gratis, säger han.

Du blir alltså en vandrande reklampelare?

– Det är helt riktigt! Jag kanske kan få jobb på McDonald's efter det här.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag