Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Steve Jobs hårda ord till dottern på dödsbädden

Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: GROVE ATLANTIC
Foto: PAUL SAKUMA / AP

"Du luktar som en toalett".

Så ska Apple-grundaren och multimiljardären Steve Jobs ha sagt till sin dotter Lisa Brennan-Jobs när han låg på sin dödsbädd, enligt dotterns kommande självbiografi.

Det skriver brittiska Daily Mail.

I september släpper Lisa Brennan-Jobs sina memoarer "Small fry", som till stor del handlar om relationen till hennes far – den framlidne IT-excentrikern och superentreprenören Steve Jobs.

Enligt Brennan-Jobs ska hennes pappa ha varit allt annat än finkänslig. Hon skriver bland annat att han under ett av deras sista möten, när Steve Jobs var döende i cancer, ska ha sagt till dottern att hon "luktar som en toalett".

Kommentaren ska ha riktats mot dotterns rosdoftande ansiktsvatten, som ska ha fått honom att tänka på rengöringsprodukter för badrummet.

Vid ett tidigare tillfälle ska Lisa Brennan-Jobs också ha frågat sin pappa om hon kunde få ta över hans Porsche när han kände sig färdig med den, varpå Steve Jobs ska ha svarat:

"Du kommer inte få någonting! Förstår du det?"

"Den viktigaste person du någonsin kommer träffa"

Lisa Brennan-Jobs och faderns komplicerade relation är känd sedan tidigare. Den skildras bland annat i den kritikerrosade filmen "Steve Jobs" med Michael Fassbender från 2015. Den syns även i den inte lika kritikerrosade "Jobs" från 2013, där IT-mogulen porträtteras av skådespelaren Ashton Kutcher.

Brennan-Jobs gav upphov till namnet på en av Apples första datorer "Lisa", som lanserades 1983, när dottern var fem år gammal. 

Hon föddes efter ett fem år långt förhållande mellan Steve Jobs och flickvännen Chrisann Brennan, som har beskrivit honom som "en demon" i en egen självbiografi. I samma bok skriver Chrisann Brennan att Steve Jobs, som länge förnekade att han var Lisas pappa, gick med på att höja sitt månatliga bidrag till dottern från 350 till 500 dollar när Apple börsnoterades.

Chrisann Brennans beskrivning av Steve Jobs som en självgod och ohövlig narcissist förstärks i dotterns kommande memoarer, där hon även skriver att pappan ska ha kallat sig själv "den viktigaste person du någonsin kommer att träffa".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.