Stenmark sprang från dödsvågen

Publicerad
Uppdaterad
Ingemar Stenmark och hans sambo Christina Sylvan hamnade mitt framför dödsvågen.
De fick springa för sina liv.
Det var nära ögat, säger kamraten Börje Salming.
I lördags kväll träffades Börje Salming, kamraten Ingemar Stenmark och hans sambo Christina. Ingemar Stenmark och Börje Salming är två av Sveriges främsta idrottsmän genom tiderna. Dessutom är de bästa vänner sedan många år och numera även grannar i Stockholms skärgård. Börje Salming berättar att Ingemar Stenmark och hans sambo var på bra humör i lördags. – De såg fram emot att komma ner till värmen. Men i går fick Börje Salming höra talas om naturkatastrofen. Han tog genast kontakt med Ingemar Stenmark. – Både han och Christina mår bra, men de är skakade, säger Börje Salming.

Nära stranden

Ingemar Stenmark och Christina befann sig på turistorten Khok Kloi, fem mil norr om Phuket. Paret var i närheten av stranden och sprang allt vad de förmådde för att komma undan vågen. I går kväll satt de på ett berg i väntan på efterskalv. – Riktigt läskigt, men de har i alla fall överlevt, säger Börje Salming. Ingemar Stenmark och hans sambo hade bokat en två veckor Börje Salmnig (Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle). lång resa och väntas hem till Sverige under nästa helg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag