Fönsterrutorna krossades på polishuset. Genrebild. Foto: Alex Ljungdahl / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN
Fönsterrutorna krossades på polishuset. Genrebild. Foto: Alex Ljungdahl / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN

Stenkastning mot polishus – sex gripna

Publicerad

Polishuset i Filipstad i Värmland utsattes i natt för stenkastning.

Fönsterrutor krossades och ett vittne hotades av gärningsmännen, uppger polisen. Senare kunde sex misstänkta gripas.

– Det har varit en del problem i Filipstad tidigare, säger Lars Serenander, lokalpolisområdeschef.

Händelsen loggades 00.21 när larm kom om att ett gäng drog fram i centrala Filipstad och kastade sten.

Hotade en person som såg stenkastningen

På polishuset i Filipstad krossades sex fönsterrutor och även en butik och en personbil skadades. Två fönsterrutor slogs sönder på den aktuella butiken.

En person som blev vittne till stenkastningen ska sedan ha blivit hotad med "ett föremål" av gärningsmännen. Det uppger polisen i Värmland.

Polisen kunde under natten gripa sex personer i centrala Filipstad. En man är misstänkt för grovt olaga hot och skadegörelse. Fyra personer gripna för skadegörelse.

Polishuset i Filipstad är normalt inte bemannat på nätterna.

– Vi har polis i yttre tjänst, men normalt är ingen inne på kontoret, säger Lars Serenander, chef för lokalpolisområde Kristinehamn, som även innefattar Filipstad och Storfors.

Varför polishuset utsattes för stenkastning är oklart. Enligt polischefen har det varit en del oro i området.

– Vi hade en stenkastning mot polishuset i Kristinehamn. En man i 50-årsåldern från Kristinehamn greps för det. Sedan har vi haft lite problem med olika grupperingar, det är missbrukare, det är ensamkommande och andra. I den lilla staden märks det ganska snabbt när många konstellationer etablerar sig, säger Lars Serenander.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag