Under natten till torsdagen har det varit oroligt i Rinkeby med bland annat stenkastning mot polisen och en bilbrand. Foto: Läsarbild
Under natten till torsdagen har det varit oroligt i Rinkeby med bland annat stenkastning mot polisen och en bilbrand. Foto: Läsarbild

Stenkastning mot polisen i Rinkeby

Publicerad

Under natten till torsdagen har det varit oroligt i Rinkeby med bland annat stenkastning mot polisen och en bilbrand.

– Vi inväntar att vi kan sätta oss i förstärkta fordon för att kunna åka dit igen, vi vill inte ha en konfrontation, säger Mats Brännlund, länsvakthavande befäl vid polisen i Stockholm.

Det första larmet kom till polisen klockan 22.50 på onsdagsnatten.

– Det kom ett larm om att det var stökigt i Rinkeby. Det är ungdomar som är ute i centrum och en bil brinner, det är oroligt, säger Mats Brännlund.

Polisen åkte till platsen men ungdomar kastade sten mot dem så de fick lämna Rinkeby.

– Vi möttes med stenar när vi kom dit. Vi har försökt gå in men det gick inte. Vi vill inte ha en konfrontation. De kastar sönder bilarna, säger Mats Brännlund.

"Väntar på förstärkta bilar"

När polisen lämnade Rinkeby ska de ha blivit lugnt igen, men klockan 00.50 kom ännu ett larm om att det var oroligt.

– En bil brinner, jag hör en helikopter, det har hållit på sedan klockan 21 och inga poliser är på plats, säger en boende i Rinkeby.

Polisen säger att de väntar på förstärkta fordon för att kunna åka tillbaka.

– Vi väntar på förstärkta bilar som tål stenar. Vi måste se till att elden inte sprider sig, säger Mats Brännlund.

Polisen vet inte vad som orsakat oroligheterna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag