Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stenattack mot utryckande ambulans

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

STOCKHOLM. En ambulans på utryckning med en svårt sjuk patient fick natten till lördagen vindrutan krossad av stenkastare vid ett streetrace i Haninge utanför Stockholm. Polisen har inte gripit någon för attacken.

Angreppet skedde på Nynäsvägen i höjd med Vega, där arrangörerna av den illegala tävlingen hade stoppat all trafik. När ambulansföraren, som kört med blåljus och siréner påslagna, försökte ta sig igenom de olagliga vägspärrarna kastade någon sten från en gångbro som går tvärsöver Nynäsvägen.

Ambulanspersonalen har berättat för poliser att det bara small till.

– Hela kupén blev full av glassplitter, säger vakthavande polisbefälet Fredrik Andersson i Stockholm.

Tog sig förbi

Polisen har inte gripit någon för attacken, som rubriceras som skadegörelse och försök till grov misshandel.

Andersson berättar att han ser synnerligen allvarligt på händelsen, inte minst för att det fanns en svårt sjuk patient i ambulansen.

Trots stenattacken kunde ambulansförarna ta sig förbi streetracet, där två bilar tävlade i vansinnesfart med en publik på cirka 100 personer.

Kan bli fråga om ytterligare brottsmisstankar

Efter en kontroll fortsatte ambulansen färden mot Södersjukhuset – utan vindruta.

Hur det gått för patienten var inte känt på lördagsmorgonen, men Andersson säger att det kan bli fråga om ytterligare brottsmisstankar om det visar sig att personen avlidit till följd av den tid ambulanspersonalen förlorade på grund av angreppet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.