Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sten Nordin (M): Inga fler avknoppningar

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Moderata finansborgarrådet Sten Nordin.
Foto: Roger Vikström

Den borgerliga majoriteten i Stockholm har fått mycket kritik för att ha sålt verksamheter till underpris.

Nu är det slut med avknoppningar i huvudstaden, sa finansborgarrådet Sten Nordin, M, i Ekots "lördagsintervju".

– Nu kan jag konstatera att den här modellen inte fungerar, säger han.

Alliansen som styr i Stockholm har fått hård kritik från bland annat oppositionen för att ha sålt ut flera kommunala verksamheter till personalen alldeles för billigt.

Det senaste kända exemplet är hemtjänsten i Björkhagen och Hammarbyhöjden som Stockholms stad sålde för 1,5 miljoner kronor. Efter bara nio månader har företaget gått med 1,9 miljoner i vinst, avslöjade Dagens Nyheter.

Sten Nordin: "Modellen fungerar inte"

I Ekots "lördagsintervju" erkände finansborgarrådet Sten Nordin att kommunen har sålt verksamheter till personalen för bolligt.

– Nu kan jag konstatera att den här modellen inte fungerar. Nu kommer vi inte göra fler avknoppningar i Stockholms stad, säger Sten Nordin i Ekots lördagsintervju.

Mångfalden kan lösas på annat sätt, menar Sten Nordin.

– I dag har vi lagen om valfrihet som gör att man kan starta ett hemtjänstföretag och utmana kommunen utan att köpa en enda pryl eller adress från kommunen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.