Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stefan Löfvens svar – på Jonas Sjöstedts hot

Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

I en intervju med Svenska Dagbladet varnar Löfven för konsekvenserna om Vänsterledaren Jonas Sjöstedt försöker fälla hans regering:

– Om Sjöstedt nu börjar flörta med M, KD och SD måste jag ta ansvar. För då har vi möjligtvis en ny majoritet i svensk riksdag, säger han till tidningen.

När Vänsterledaren Jonas Sjöstedt i januari meddelade att han släpper fram Stefan Löfven som statsminister gjorde han det med vad han kallade ett misstroendelöfte.

– Vid lagförslag om marknadshyror eller uppluckring av arbetsrätten så kommer vi att rösta för att avsätta Stefan Löfven som statsminister, sade han på en presskonferens.

I en ny intervju med Svenska Dagbladet sätter Stefan Löfven hårt mot hårt och förklarar att ett sådant agerande från V mycket väl kan leda till att Moderatledaren Ulf Kristersson blir statsminister.

– Om Sjöstedt nu börjar flörta med M, KD och SD måste jag ta ansvar. För då har vi möjligtvis en ny majoritet i svensk riksdag. Men extraval utlyses av statsministern, det bestämmer inte Sjöstedt. Vid varje givet läge måste man ta beslut om hur situationen ska hanteras. Att utgå från att det blir extraval, nej gör inte det, säger han till SvD.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.