Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stefan Löfven träffar BB-ockupanter

Ockupanterna på nedläggningsdrabbade Sollefteås BB har försökt få till stånd ett möte med statsminister Stefan Löfven (S) en längre tid och i eftermiddag ska det bli av.Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Sollefteå sjukhus.Foto: IZABELLE NORDFJELL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ockupanterna på nedläggningsdrabbade Sollefteås BB har försökt få till stånd ett möte med statsminister Stefan Löfven (S) en längre tid och i eftermiddag ska det bli av.

– Framför allt vill jag att han kommer till BB-ockupationen, men sedan tänker jag inte avslöja mer. Men jag kan säga så här mycket: Han kommer att få höra sanningen, säger Carina Hellström, en av initiativtagarna till ockupationen till TT.

BB i Sollefteå har varit ockuperat i mer än tio månader. Beslutet om nedläggning fattades av kostnadsskäl förra hösten, av Socialdemokraterna och Miljöpartiet med passivt stöd Sverigedemokraterna. Ockupationen har kritiserats men också fått brett stöd i form av namninsamlingar från många håll i Sverige. Nyheten att landstinget i början av året planerade kurser för gravida kvinnor om hur man föder i en bil fick stort genomslag.

Stefan Löfven står som första namn på riksdagslistan för Socialdemokraterna i Västernorrlands län, där Sollefteå är fjärde största kommunen, inför valet nästa år.