Stefan Löfven talar ut om sin kärlek till Ulla

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Möttes på jobbet. I en intervju i radioprogrammet "Virtanen med..." berättar S-ledaren Stefan Löfven om hur han träffade sin nuvarande fru Ulla. Foto: Anders Ylander
Foto: Anders Ylander

Stefan Löfvens fru Ulla var gift när de träffades första gången.

Det berättar han i SR-programmet "Virtanen med...".

- Uppbrottet från familjen var inte lätt, varken för oss eller barnen, säger han.

Läs mer i dagens Expressen!

I programmet "Virtanen med..." i Sveriges Radio P4 intervjuar journalisten Fredrik Virtanen kändisar. I premiärprogrammet som sänds i morgon gästas Virtanen av S-ledaren Stefan Löfven, 54.

Han mötte Ulla 1992

Han berättar hur det gick till när han träffade sin fru Ulla, 61, första gången. De möttes 1992 när de båda arbetade på företaget ABB Railcar (före detta Hägglunds i Örnsköldsvik). Löfven arbetade då som svetsare och var även facklig gruppord­förande på arbetsplatsen. Han berättar i programmet att han hade en god relation med företagets dåvarande verkställande direktör, och de hade pratat om ett dokument som vd:n tyckte att Löfven skulle läsa.

- Han sa att "du kan väl gå förbi mitt bord och hämta det där", säger Löfven i Sveriges Radio P4.

Han stegade självsäkert fram i det öppna kontorslandskapet och skulle norpa papperet från skrivbordet - när han mötte Ulla.

- När vi träffades var Ulla gift och hade två barn. Uppbrottet från familjen var inte lätt, varken för oss eller för barnen.


Läs mer i dagens Expressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.