Stefan Löfven svarar på dina coronafrågor

Se den direktsända intervjun med statsminister Stefan Löfven klockan 14.30 i dag i spelaren.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Foto: OLLE SPORRONG

Stefan Löfven har vädjat om uthållighet och varnat för att fler kommer att dö om råd och restriktioner inte följs.

– Sverige är under hård prövning och det kommer att bli värre. Tillsammans kan vi vända utvecklingen, säger statsministern till Expressen.

Klockan 14.30 i dag svarar han på läsarnas och tittarnas frågor om Coronavirusets konsekvenser – i direktsändning i Expressen TV.

Ställ dina frågor om corona till experterna

”Kan naturligtvis bära munskydd”.

I helgen höll Stefan Löfven ett tal till nationen med anledning av pandemin, och han konstaterade att ”många slarvat” under hösten. Han varnade samtidigt för konsekvenserna:

– En mor- eller farförälder du smittar kan komma att dö, var budskapet.

Med anledning av smittspridningen har regeringen bland annat förbjudit allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare. Dessutom är det förbjudet med alkoholförsäljning efter klockan 22.

Regeringen och Stefan Löfven har tidigare kritiserats för att lyssna för mycket på expertmyndigheten, Folkhälsomyndigheten.

Men under den andra vågen – som myndighetens prognoser inte alls förutspådde – verkar sprickan i samarbetet mellan statsepidemiolog Anders Tegnell och Stefan Löfven ha vuxit, skrev i går Svenska Dagbladet.

Svarar på Expressens besökares frågor

Statsministern väljer i dag att svara på frågor från Expressens läsare och tittare om Coronavirusets spridning och konsekvenser.

– Det är en svår tid för väldigt många just nu och informationsbehovet har sällan varit större. Därför är det bra att statsministern nu tar sig tid att svara på frågor från dom som drabbats – både av Coronaviruset och av restriktionerna, säger programledaren Niklas Svensson.

– Jag kommer också att ställa egna frågor om regeringens ansvar för att det ser ut som det gör. Har regeringen lyssnat för mycket på Anders Tegnell – och vilka nya åtgärder kan bli aktuella om smittspridningen fortsätter att öka?

Den direktsända intervjun med Stefan Löfven sänds på Expressen.se och i Expressens olika sociala medier klockan 14.30 i dag. Redan nu kan du skicka in dina frågor i chatten i den här artikeln.

Löfven om att införa en smittskyddsenhet: ”Ologiskt”.

Se också:

Hör hela Stefan Löfvens tal här.
Vaccinforskaren svarar på dina frågor i Expressen TV.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.