Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stefan Löfven stöder Annie Lööf efter hatstormen

Uppgörelsen mellan S, MP, C och L har väckt upprörda känslor på sociala medier.Foto: MATTIAS HELLSTRÖM / SPA
Nu har mängden hat och hån mot C-ledaren Annie Lööf fått den nye statsministern att ryta till.Foto: PELLE T NILSSON / SPA

Uppgörelsen mellan S, MP, C och L har väckt upprörda känslor på sociala medier.

Nu har mängden hat och hån mot C-ledaren Annie Lööf fått den nye statsministern att ryta till.

– Det är bedrövligt. Det finns uppenbarligen en rädsla för starka kvinnor, säger Stefan Löfven till Aftonbladet. 

Att Stefan Löfven kunde släppas fram som ny statsminister berodde i mångt och mycket på uppgörelsen S-ledaren gjorde med MP, C och L.

Men budgetsamarbetet har skapat stor upprördhet på sociala medier. Särskilt har det varit C-ledaren Annie Lööf som utsatts för kritik och hånfullhet.

– Det har varit ett oerhört högt tonläge, ett hat där många, många har passerat anständighetens gräns. Jag hoppas att det är många som står upp emot det, som ryter ifrån och som pressar tillbaka de hatiska kommentarer som faktiskt kommer från vanliga människor i tevesoffan eller runt matsalsbordet, sa Annie Lööf till Expressen under fredagskvällen.

"Har så förbannat svårt att förstå"

De hårda orden har också fått andra politikerna att reagera. Både socialministern Annika Strandhäll och före detta S-riksdagsledamoten Veronica Palm har ställt sig bakom Lööf.

https://twitter.com/veronicapalm/status/1085958235423760385

Och nu följer statsministern Stefan Löfven deras exempel. Han kallar tonläget "bedrövligt" och pekar på att det verkar drabba kvinnor i större mån än män, uppger Aftonbladet. 

– Jag har så förbannat svårt att förstå vad det är som gör att man använder det här språket överhuvudtaget, och framför allt mot kvinnor. Det är något här, en rädsla för starka kvinnor uppenbarligen, säger han till tidningen.

Enligt Löfven är det dags för män i Sverige att ändra sättet man utrycker sig och talar om andra.

– Det här är inte Sverige, vi ska stå för något annat. Jag tycker så genuint illa om den där typen av uttryck.