Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stefan Löfven om vad han köpte vid kritiserade julklappsbesöket

Stefan Löfven om kritiserade julklappsköpet till frun Ulla – se klippet från Carina Bergfeldts program C Bergfeldt som sänds nu på fredag.
Statsministerparet i Carina Bergfeldts nya pratshow.
Foto: PILLAN THELAUS / SVT
Foto: PILLAN THELAUS / SVT
Carina Bergfeldt.
Foto: Pillan Thelaus / SVT
Stefan Löfven besöker Gallerian i Stockholm.
Foto: LÄSARBILD
Stefan Löfven i Gallerian.
Foto: LÄSARBILD

På fredag gästar Stefan och Ulla Löfven SVT-profilen Carina Bergfeldts nya pratshow. 

Samtalen handlar bland annat om julklappen statsministern köpte till sin fru på det kritiserade galleriabesöket. 

– Jag köpte faktiskt en sån här... Aktivitetsklocka, säger Stefan Löfven. 

Carina Bergfeldt, som under flera år arbetat som SVT:s USA-korrespondent, har premiär med sitt program Carina Bergfeldt på fredag. I det första programmet gästar statsministern och hans fru, vilket krävde en del övertalning, skriver programledaren på sin Instagram. 

Statsministern får frågor om sina kritiserade besök på gallerian i Stockholm, då han bland annat lagat sin klocka, köpt reservdelar till sin rakapparat och köpt en julklapp till sin fru – som Expressen tidigare rapporterat om. 

Stefan Löfven hade då betonat vars och ens personliga ansvar för att hejda smittspridningen. 

– Nu måste alla skärpa sig. Nu behöver varenda medborgare ta sitt ansvar. Vi vet hur farligt det här är. Vi har nästan 6 000 människor avlidna, sade han till exempel på en presskonferens den 3 november.

I Folkhälsomyndighetens nationella råd står står bland annat:

”Både individer och verksamheter har ett ansvar att motverka spridning av covid-19. Begränsa helst antalet inköp i butiker. Handla helst på egen hand, undvik att handla vid tidpunkter då många vistas i affärerna, undvik att i onödan vistas i affärers och köpcentrums lokaler.”

”Kunde gjort saker annorlunda”

Ulla Löfven berättar för Carina Bergfeldt att hon väntade utanför gallerian vid tillfället då statsministern fotograferades under sin köptur.

– Det är klart att man kunde gjort saker annorlunda. Men vi gick ut tidigt en lördagsmorgon när de precis hade öppnat. Jag stod utanför och väntade. Jag såg att det inte var nåt folk där inne, säger hon.

Stefan Löfven säger i programmet att han tycker man fått fel bild av besöket i Gallerian, det var inte så trångt som det såg ut.

Carina Bergfeldt frågar Ulla Löfven om hon tycker att julklappen hon fick var värd uppståndelsen. 

– Jag tycker rabalder som blev... Du var och hämtade ut din klocka och följde de här reglerna som fanns, håll avstånd. Och sen var det som att du gjorde något helt förbjudet. Sen inser jag ju att det gäller ju att föregå med gott exempel... Så det var väl den grejen, säger Ulla Löfven. 

Programmet Carina Bergfeldt sänds fredagar i SVT:s kanal ett klockan 21, från och med den 15 januari. 

”I stort sett hål i huvudet”

2 januari: Så här kommenterade Paul Ronge, expert på kriskommunikation, Löfvens hantering av uppståndelsen efter galleriabesöket

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.