Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stefan Löfven om bilden på Aylan, 3

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
"Bilden på Aylan Kurdi rymmer så mycket tragik och smärta", säger statsminister Stefan Löfven.
Foto: Maja Suslin/TT

Statsminister Stefan Löfven kommenterar nu den hemska bilden på Aylan Kurdi, 3, som i dag publiceras på Expressens förstasida.

– Jag tänker på det fruktansvärda som pojken har varit med om, på hans familj, på alla som nu är på flykt, och på vad vi måste göra i Europa och världen, säger Stefan Löfven.

– Bilden på Aylan Kurdi rymmer så mycket tragik och smärta, konstaterar statsminister Stefan Löfven.

– Jag vill använda sorgen och frustrationen till handlingskraft. Nu krävs kraftfulla beslut inom EU för att alla länder ska ta ansvar för de människor som flyr från krig.

Löfven: "Sverige gör mycket"

Enligt statsministern kan alla göra någonting i den situation som nu råder.

– Jag har dessutom förmånen att vara statsminister i ett land som har högt förtroende i de här frågorna. Sverige gör mycket. Alltifrån räddningsinsatser på Medelhavet till ett solidariskt flyktingmottagande. Det kommer vi fortsätta med.

– Den europeiska gemenskapen bygger på värderingar. Det är dags att vi samlas kring dem och tar ansvar för att stoppa det mänskliga lidandet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.