Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stefan Löfven om bilden på Aylan, 3

"Bilden på Aylan Kurdi rymmer så mycket tragik och smärta", säger statsminister Stefan Löfven.
Foto: Maja Suslin/TT

Statsminister Stefan Löfven kommenterar nu den hemska bilden på Aylan Kurdi, 3, som i dag publiceras på Expressens förstasida.

– Jag tänker på det fruktansvärda som pojken har varit med om, på hans familj, på alla som nu är på flykt, och på vad vi måste göra i Europa och världen, säger Stefan Löfven.

– Bilden på Aylan Kurdi rymmer så mycket tragik och smärta, konstaterar statsminister Stefan Löfven.

– Jag vill använda sorgen och frustrationen till handlingskraft. Nu krävs kraftfulla beslut inom EU för att alla länder ska ta ansvar för de människor som flyr från krig.

Löfven: "Sverige gör mycket"

Enligt statsministern kan alla göra någonting i den situation som nu råder.

– Jag har dessutom förmånen att vara statsminister i ett land som har högt förtroende i de här frågorna. Sverige gör mycket. Alltifrån räddningsinsatser på Medelhavet till ett solidariskt flyktingmottagande. Det kommer vi fortsätta med.

– Den europeiska gemenskapen bygger på värderingar. Det är dags att vi samlas kring dem och tar ansvar för att stoppa det mänskliga lidandet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.