Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stefan Löfven leder S i valet 2022

S tappar flest väljare enligt den senaste valbarometern.
Stefan Löfven meddelar att han kommer att leda S i nästa val, 2022.
Foto: FILIP ERLIND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Stefan Löfven.
Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN

Trots fallande opinionssiffror kommer Stefan Löfven leda Socialdemokraterna i nästa val. 

Det skriver statsministern på sitt instagram-konto.

Januariavtalet svajar, stödet i opinionsmätningarna faller och endast 28 procent av väljarna uppger att de har förtroende för honom. Trots att det stormar kring Stefan Löfven väljer statsministern att gå ut på sitt instagram-konto för att förkunna att han leder partiet över valet 2022. 

”Jag ser fram emot att leda det socialdemokratiska partiet i valrörelsen 2022 och arbetarrörelsens viktiga arbete med att fortsätta bygga ett starkare och mer jämlikt samhälle”, skriver Löfven.

S kraftsamlar för partikongress

I samma inlägg skriver Stefan Löfven att han ser fram emot partikongressen i Göteborg nästa år, ett beslut som fattades under dagen. Löfven menar att det är på kongressen som Socialdemokraterna får möjlighet att länga en långsiktig strategi för partiet.

”Nu börjar arbetet med att utveckla vår politik för det som är socialdemokratins och Sveriges projekt för det nya årtiondet– bygget av det starka samhället. Och vi ska göra det genom att sätta välfärden och tryggheten främst”, skriver Löfven. 

Nyligen publicerade SVT/Novus en opinionsundersökning för januari månad, som visade att Socialdemokraterna var de stora förlorarna sedan Januariavtalet slöts för drygt ett år sedan. På ett år har partiet tappat cirka 7 procentenheter i väljarstöd, enligt undersökningen. En majoritet av de väljare som övergett partiet verkar ha valt Vänsterpartiet eller Sverigedemokraterna i stället. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.