Stefan Löfven i tal: Så ska jag leda S

Publicerad
Uppdaterad
Nu säger Stefan Löfven adjö till IF Metalls medlemmar och blickar framåt.
Som S-ledare kommer han att fokusera på jobb och utbildning.
- Just nu upplever vi ett Sverige som tyvärr inte tar tillvara på alla medborgares möjligheter, säger han i en video på IF Metalls hemsida.
Stefan Löfven väntas bli vald till ny partiledare för Socialdemokraterna på fredagen.
På torsdagskvällen la han ut en video på IF Metalls hemsida, där han tackar medlemmarna för sin tid som fackordförande.
– Det har jag varit med stolthet, precis varenda dag, varenda timme, varenda minut. För vi har ett så fantastiskt fint förbund, som gör så mycket, utvecklar och driver på till förmån för våra medlemmar.

Jobb och utbildning

Löfven menar att han alltid kommer att ha kvar sina rötter, och sina tankar om arbetslivet och välfärden. Sedan blickar han framåt, och säger att det är viktigt att jobba tillsammans för ett starkt samhälle.
– Just nu upplever vi ett Sverige som tyvärr inte tar tillvara på alla medborgares möjligheter. Vi har för lite utbildning som ger människor för lite utvecklingskraft. Vi har för få jobb som har gjort alldeles för många arbetslösa, säger han och fortsätter:
– Därför ser jag som en av huvuduppgifterna att jobba för full sysselsättning och människors utveckling så att vi tar till vara på alla individer och skapar ett så starkt samhälle som det någonsin går tillsammans.

Lika värde

Han betonar också vikten av solidaritet och människors lika värde.
– Då kan alla människor också få en frihet som är värd namnet.
Och medlemskapet i IF Metall blir kvar.
– Medlemskortet kommer jag alltid att ha och bära med stolthet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag