Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stefan Löfven om samtalen med Trump

Statsminister Stefan Löfven är gäst i senaste upplagan av podcasten "Värvet" med Kristoffer Triumf. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT
Statsminister Stefan Löfvne berättar i podcasten "Värvet" om uppväxten som fosterbarn. Foto: MAJA SUSLIN/TT
Stefan Löfven försöker att börja varje dag på motionscykeln men tycker mytcket om att gå långa promenader med hustrun Ulla. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Amerikanska presidenten Donald Trump ringde Sveriges statsminister efter terrordådet på Drottninggatan i april. Foto: POLARIS/IBL

Stefan Löfven är väl rustad för en valrörelse - i alla fall fysiskt. 

I podcasten "Värvet" säger statsministern att han laddar på motionscykeln varje dag och kärlekshyllar sin hustru.

Han berättar också om när USA:s president ringde från flygplanet Air Force One. 

– Han hade en liknande fundering som jag ofta har, hur de här människorna fungerar egentligen, berättar Stefan Löfven. 

 

 

Statsministern är gäst i senaste upplagan av podcasten "Värvet " med Kristoffer Triumf, i en intervju som fokuserar mer på människan Stefan Löfven, snarare är politikern. 

Samtalet rör sig om allt ifrån hans uppväxt som fosterbarn till varför han blev svetsare och träffade kärleken Ulla, till hur han håller kroppen i form med avslappningsövningar och träning. 

– Det vanligaste är sex-sju timmars sömn, det tycker jag är bra. Sen har jag en förmåga att slappna av när jag sätter mig i en fåtölj. Nästan så att jag somnar. Det är som att sova flera timmar, säger statsministern och tillägger att det är en avslappningsövning som han har behärskat i många år. 

 

LYSSNA: Värvet – Här kan du lyssna på Kristoffer Triumfs samtal med statsminister Stefan Löfven  

Kärlekshyllar hustrun Ulla 

Han berättar vidare för Kristoffer Triumf i "Värvet" att han just nu är i god form. 

– Jag skulle vilja träna mer, i bland blir det för lång tid mellan gångerna, men jag är inne i en bra period. Jag är i bra form. 

"Det blev en vändpunkt", säger Stefan Löfven om när han valdes till ordförande för IF Metall i november 2005. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Han startar dagen på motionscykeln, oklart hur långt, och hyllar promenaderna med hustrun Ulla. 

- Ulla och jag gick i söndags runt Skeppsholmen, jag tycker mycket om att gå inne i Stockholm, säger Stefan Löfven som i podcasten bjuder på en rejäl kärleksförklaring till Ulla, och avslöjar hur de håller kärleken vid liv. 

– Jag älskar Ulla väldigt mycket. Man känner "det här är hon med stort H". Man ska prata med varandra och beröra varandra rent fysiskt, krama vararandra, säger Löfven och tillägger att det är viktigt att ha kul tillsammans. 

Donald Trump ringde från flygplanet 

Han berättar om när han och hustrun var i Washington och träffade det förra presidentparet Barack och Michelle Obama, och samtalet glider över på Donald Trump. 

Löfven har pratat med Trump två gånger i telefon sedan tillträdet. Foto: JIM LO SCALZO / EPA / TT

Stefan Löfven säger att det är viktigt att ha en bra relation till USA oavsett vem som är president och avslöjar för Kristoffer Triumf att han har pratat med Donald Trump två gånger på telefon.

- Vid första mötet gratulerade jag honom till segern i presidentvalet, och han pratade om Sverige. Han pratade gott om Sverige. Andra tillfället var efter det fruktansvärda terrordådet när han ringde från Air Force One och ville uttrycka sin sympati för landet och det hemska som hade hänt. Han hade en liknande fundering som jag ofta har, hur de här människorna fungerar egentligen. Terrorister är inte rädda för vad de själva ska råka ut för eller för att dö, utan till och med stolta över att ta kål på andra människor. Mycket konstig drivkraft, säger Stefan Löfven och tillägger att han ser fram emot ett möte med den amerikanska presidenten. 

"Hade som två mammor" 

Stefan Löfven växte upp som fosterbarn utanför Sollefteå och berättar att han hade en bra uppväxt med vad som kunde se ut som "två mammor".

– Min fostermamma var noga med att prata om min biologiska mamma, på det sättet blev det inget märkvärdigt. Alla visste om det och jag visste. Det var inget konstigt, säger Stefan Löfven och berättar att han fick presenter och julklappar av sin biologiska mamma Margareta genom hela uppväxten. 

Oroligt i skolan 

Han säger att han var flitig i skolan men att han hade en svacka i åttonde klass, då han var inne i en kämpig period. 

– Inte så att jag slogs eller så men jag hade som många grabbar i den åldern en oro i kroppen. Men jag klarade att jobba upp mig i nian, säger han i "Värvet".