Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stefan Löfven: ”Hade många fina samtal med Lisbet Palme”

Stefan Löfven och Lisbet Palme vid första maj 2014.Foto: JONAS LEMBERG
Foto: CHARLES HAMMARSTEN / IBL

Han har haft många och långa samtal med Lisbet Palme.

Nu sörjer statsminister Stefan Löfven, S, sin vän.

– Hon var en varm människa med mycket humor och glimten i ögat. I dag är det en sorgens dag, säger statsministern till TT.

Stefan Löfven uttalar sig på torsdagen med anledning av Lisbet Palmes bortgång. Hon blev 87 år gammal och avled efter en tids sjukdom, uppger familjen för TT.

"Det är med stor sorg jag tagit emot beskedet om Lisbet Palmes bortgång. Mina tankar finns i denna stund hos Lisbets och Olofs tre söner och deras familjer." skriver Styefan Löfven i ett uttalande på Instagram.

Han fortsätter:

"Jag hade många fina samtal med Lisbet Palme, oftast på Gotland och i samband med tal i Almedalen. Hon var en trogen åhörare där, alltsedan Olof Palme höll sitt första tal där för femtio år sedan, säger Stefan Löfven i ett uttalande."

LÄS MER: Lisbet Palme är död

I samband med att statsministern lämnar ett EU-möte i Bryssel vid lunchtid på torsdagen berättar han mer om  vänskapen med Lisbet Palme:

– Jag har haft förmånen att träffa henne ett antal gånger. Vi såg filmen om Olof Palme tillsammans härom året och jag lärde känna Lisbeth Palme som en djupt engagerad, varm människa med mycket humor och glimten i ögat. I dag är det en sorgens dag, säger statsministern till TT.

LÄS MER: Lisbet Palmes död påverkar Palme-utredningen

Han förklarar att Lisbet Palme tidigt var en pådrivande för att FN:s barnkonvention blev antagen 1989 och att hon även var med och förberedde det globala barntoppmötet 1990.

– Lisbeth Palme var en oerhört engagerad stark personlighet, inte minst när det gäller barnens rättigheter. Jag vet att hon med glädje följde regeringens arbete att implementera barnkonventionen i svensk lag, säger Stefan Löfven till TT.

https://www.instagram.com/p/BpEuCrqgm5y/?taken-by=stefanlofven

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.