Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stefan Löfven frågas ut av KU om coronaåtgärder den 26 april

Statsminister Stefan Löfven (S) frågas ut av KU den 26 april.
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Riksdagens konstitutionsutskott (KU) fortsätter sin granskning av den svenska pandemihanteringen. Nu är datumet klart för när statsminister Stefan Löfven (S) ska frågas ut, nämligen den 26 april.

Tidigare under mars har en rad myndighetschefer fått frågor i KU om allt från tillgången till skyddsmaterial, testning och smittspårning till besöksförbud på äldreboenden.

– I år är det naturligtvis intressant eftersom vi har en hel granskning av coronahanteringen. Det är statsministern som har det yttersta ansvaret för hela Regeringskansliet och därför avslutar vi med honom, säger KU:s vice ordförande Hans Ekström (S).

På fredag frågar utskottet ut socialminister Lena Hallengren (S) i coronakopplade ärenden och på måndag nästa vecka inrikesminister Mikael Damberg (S).

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.