Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stefan Löfven: En ny myndighet ska skapas

Under en pressträff med Stefan Löfven, Åsa Romson, Gustav Fridolin och Ardalan Shekarabi, civilister, (S) på tisdagsmorgonen i Visby presenterade regeringen två nyheter inom offentlig upphandling som ska underlätta ställandet av miljökrav i offentlig upphandling. Foto: Anna-Karin Nilsson

Stefan Löfven (S), Åsa Romson (MP), Gustav Fridolin (MP), utbildningsminister, (MP) och Ardalan Shekarabi, civilminister, (S) vid pressträffen på tisdagsmorgonen i Visby.

Foto: Anna-Karin Nilsson

Här är regeringens nya satsning på jobb.

I dag presenterade regeringen två nya förslag inom offentlig upphandling som ska leda till bättre miljö och fler jobb.

I höst skapas en ny myndighet.

– En vinnare för jobb och för miljön, säger statsminister Stefan Löfven.

I morgon - 1 juli - träder regeringens budget i kraft. Med anledning av det höll Stefan Löfven, Åsa Romson, Gustav Fridolin, utbildningsminister, (MP) och Ardalan Shekarabi, civilister, (S) en pressträff på tisdagsmorgonen i Visby.

– Nu får den ekonomiska poltiken en annan inriktning. Nu är det bort från skattesänkningar och nedskärningar och in med investeringar, säger Stefan Löfven.

I dag presenterade regeringen två nyheter inom offentlig upphandling som ska underlätta ställandet av miljökrav i offentlig upphandling. Bland annat skapas en ny myndighet - Upphandlingsmyndigheten.

– Vi vill att myndigheter ska påbörja en dialog med de presumtiva leverantörerna tidigt om man ska upphandla. Då kan de också komma med lösningar som är nya och innovativa, säger Stefan Löfven.

"Klart att det ger nya jobb"

Satsningen kommer att leda till nya jobb enligt statsministern.

– Det är klart att det ger nya jobb och det är framför allt i omställningen av den nya tekniken. Exakt hur många jobb det ger går inte att beräkna, men det är ett måsta för att vi ska nå EU:s lägsta arbetslöshet och det ska vi.

Enligt regeringen ska satsningen främja innovativa lösningar och ge fler jobb.

– Det är en vinnare både för jobben och för miljön, säger Stefan Löfven.

Den nya myndigheten ska börja sitt arbete redan 1 september.

– Vi upphandlar för 600 miljarder kronor per år så här har vi stora möjligheter att utveckla svensk industri och tjänsteproduktion.

 

Missa inget om Almedalen – besök Expressens Almedalensajt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!