Lek med sting. När Expressen hälsade på Stefan Holm hade han en överraskning - Expressengetingen som legofigur. Foto: Mats Endermark
Lek med sting. När Expressen hälsade på Stefan Holm hade han en överraskning - Expressengetingen som legofigur.  Foto: Mats Endermark

Stefan Holm - mästare i legobygge

Publicerad

Han har redan ett OS-guld och flertalet "På spåret"-segrar på meritlistan.

Nu kan Stefan Holm lägga till nästa tunga titel - som mästare i legobyggande.

- Sonen blev allt lite stolt, säger Holm.

Den 6 mars 2005 jublade hela friidrotts-Sverige när höjdhoppsstjärnan Stefan Holm krånglade sig över 2,40 på inne-EM i Madrid.

Kvällen efter passade han på att köpa en present till sin son Melvin på flygplatsen - ett legoflygplan.

- Jag byggde mycket när jag var barn. Melvin var bara sex månader gammal, men jag var tvungen att indoktrinera honom tidigt, säger Holm.

Vinnarlegot.
Bygger med sonen Melvin

Nu bygger han flera timmar i veckan i sitt legohörn - tillsammans med sonen Melvin.

- Man har en period där man tänker att man är för gammal för det, sen inser man är för gammal för att bry sig. Det är jäkligt kul, säger han.

Och i onsdags kom första triumfen för Holm i sin nya "gren". I en legotävling på hemsidan Swebrick valdes hans skapelse ut som segrare.

- När jag såg det, så skickade jag ett sms till sonen och sonens mamma och skrev: Jag vann, jag vann, jag vann. Det var grymt, säger han.

När Expressen hälsade på i går hade han byggt en överraskning - i form av en Expressengeting.

Drömprojektet: Bygga OS

Samtidigt avslöjar han att han är mitt uppe i sitt nästa drömprojekt.

- Jag försöker att återskapa Olympiastadion i Aten från den 22 augusti 2004, när jag vann OS-guldet. Målet är att få klart det till tioårsjubileet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag