Beatrice Ask, Anders Borg, Filippa Reinfeldt och Tobias Billström. Foto: Fredrik Persson / Scanpix
Beatrice Ask, Anders Borg, Filippa Reinfeldt och Tobias Billström. Foto: Fredrik Persson / Scanpix

Statsministern valde bort paraden

Publicerad
Uppdaterad
Statsminister Fredrik Reinfeldt deltog inte i årets prideparad.
- Han är på andra aktiviteter i dag, säger Filippa Reinfeldt.
Från moderattoppen deltog ministrarna Beatrice Ask, Tobias Billström och Anders Borg.
Då prideparaden i dag genomfördes i centrala Stockholm valde Fredrik Reinfeldt att nobba paraden.
Filippa Reinfeldt var på plats på prideparaden och öppnade upp för att statsministern kan komma att dyka upp på prideparaden nästa år.
Kommer Fredrik Reinfeldt dyka upp nästa år?
- Det är mycket möjligt. Han var ju med i går i Pride-debatten på kulturhuset så han brukar också vara med i olika sammanhang under veckan, säger Filippa Reinfeldt.
Vad är Fredriks hälsning till alla som är här i dag?
- Det kan inte jag ge mig till tolk för.
När ni pratar om Pride hur går snacket vid matbordet?
- Det handlar naturligtvis väldigt mycket om att göra det möjligt för alla människor att kunna leva i frihet och att få vara den man är. Därför är det också viktigt att vara med och föra politiken på ett sätt som bidrar till just jämlikhet och ett rättvist samhälle för alla människor.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag