Statsministern: "Jag bor på planeten Jorden"

Publicerad
Uppdaterad
Vilken planet bor statsministern på?
Statsministern svarar:
- Planeten Jorden.
Regeringen tror inte det finns utrymme för några stora ekonomiska satsningar för att möta den ekonomiska krisen, men ska tillsätta sju arbetsgrupper för att analysera läget.
Det får socialdemokraternas Mona Sahlin att gå till hårt angrepp vid partiledardebatten.
- Här lämnar man walk over när det gäller inrikespolitiken. Det är regeringen UPA, utan politiskt ansvar, nu när varslen inte är prognoser utan realiteter, säger Mona Sahlin.
Enligt Mona Sahlin har regeringen gröpt ur statskassan med skattesänkningar.
- Det är välfärden och de arbetslösa som får betala priset.
Mona Sahlin undrar vilken planet statsminister Fredrik Reinfeldt bor på.
Statsministern svarar:
- Jag bor på planeten Jorden och vi ska vara noggranna att påpeka att det här är en global kris.
Statsministern menar att Mona Sahlin, som vill se stora satsningar för att möta krisen, lovar för mycket.
- Jag tänker inte framställa det som om det finns mirakelkurer, säger Fredrik Reinfeldt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag