Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stationen Stockholm city utrymdes efter brand

Tre nyheter att hålla koll på i dag.
Ett brandlarm har gått på pendeltågstationen Stockholm city – och stationen har utrymts, skriver SL på sin hemsida.Foto: ALEX LJUNGDAHL

Ett brandlarm har gått på pendeltågstationen Stockholm city – och stationen har utrymts, skriver SL på sin hemsida.

Inga tåg stannar vid stationen. 

Räddningstjänsten har varit på plats och släckt branden, som ska ha brutit ut i ett teknikrum i närheten av pendeltågstationen.

Det ska vara pendeltågstationen som berörs och inte Centralstationen eller T-centralen – även om de alla ligger i samma byggnad.

SL skriver på sin hemsida:

”Station Stockholm City utryms på grund av ett brandlarm. Inga tåg stannar på stationen. Vi hänvisar till tunnelbanans gröna linje för resa till och från T-centralen”.

Räddningstjänsten har varit på plats och släckt branden, som ska ha brutit ut i ett teknikrum i närheten av pendeltågstationen.

– Men det uppstod rökutveckling och på grund av det utrymdes stationen, säger Anders Bryngelsson vid polisen i Stockholm.

Larmet om branden kom vid 13.44. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.