Station översvämmad - och regnkaoset kan fortsätta

Publicerad
Uppdaterad
Är stationen till för vattenskotrar eller pendeltåg?
Vid lunchtid svämmade Jakobsbergs station över av regnvatten.
- Det var dagvattenbrunnen som svämmade över, säger Pelle Berg på Skanska.
Och regnkaoset kan fortsätta.
Det har regnat så mycket som 23 millimeter i Stockholmsområdet fram till klockan 14:00 i dag. Det kan jämföras med de 35-40 millimeter som kom ner under hela dygnet den 24 juli - då stora delar av södra Stockholm fick enorma problem.
Och regnet ser ut att fortsätta hela dagen. Förts i natt väntas uppehåll - och i morgon kan det fortsätta att vräka ner.
- I morgon ska det vara mest uppehåll men det kan ändå komma lite regn, Anna Österman, meteorolog på SMHI.
En gångtunnel som ligger i anslutning till Jakobsbergs station översvämmades i dag på grund av ösregnet.
Enligt Skanska, som bygger en bussterminal vid stationen, har dagvattenbrunnen svämmat över.
- Tidigare har man kunnat pumpa bort vattnet men nu blev det för mycket, säger Pelle Berg, presstalesman för Skanska.
Brandkåren var på platsen och hjälpte till med att pumpa bort vattnet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag