Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth och finansminister Anders Borg var med på moderaternas konferens som betalades av skattebetalarna.
Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth och finansminister Anders Borg var med på moderaternas konferens som betalades av skattebetalarna.

Staten fick stå för konferensfesten

Publicerad
Uppdaterad
Moderaterna var på partikonferens.
Då fick skattebetalarna stå för notan med hotellrum, mat och vin, avslöjar TV4Nyheterna.se.
- Ska man dricka alkohol ska man definitivt stå för det själv, säger vänsterpartisten Alice Ångström.
Moderaterna hade konferens i Örebro den 9-10 mars i år. Med på resan var bland andra finansminister Anders Borg och kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.
Efter konferensen skickade ett tiotal fakturor till regeringskansliets förvaltningsavdelning - och skattebetalarna fick stå för notan på över 30 000.

"Gått över gränsen"

Det man fick betala för var bland annat hotellrum, mat och dryck inklusive öl och vin.
Moderaternas partisekreterare Per Schlingmann får frågan om det inte var ett rent partiarrangemang.
- Jo fast statsråd är ju på olika typer av arrangemang också i rollen som statsråd, säger han till TV4Nyheterna.se.
Alice Ångström, vänsterpartiets gruppledare i riksdagen:
- Varje medborgare har kostnader för att äta och ska man dricka alkohol ska man definitivt stå för det själv. Där kan man inte hänvisa till sitt jobb. Där tycker jag verkligen att man gått över gränsen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag