Aki Paasila, 42, drunknade vid sommarstugan sensommaren 2015. Foto: Privat / PRIVATAki Paasila, 42, drunknade vid sommarstugan sensommaren 2015. Foto: Privat / PRIVAT
Aki Paasila, 42, drunknade vid sommarstugan sensommaren 2015. Foto: Privat / PRIVAT
Arbogakvinnan är sedan tidigare misstänkt för mordet på Aki Paasila, liksom för mordet på sin pappa ett år senare. Foto: Olle Sporrong / EXPRESSEN EXPRESSENArbogakvinnan är sedan tidigare misstänkt för mordet på Aki Paasila, liksom för mordet på sin pappa ett år senare. Foto: Olle Sporrong / EXPRESSEN EXPRESSEN
Arbogakvinnan är sedan tidigare misstänkt för mordet på Aki Paasila, liksom för mordet på sin pappa ett år senare. Foto: Olle Sporrong / EXPRESSEN EXPRESSEN
Sommarstugan i Arboga. Foto: Alex Ljungdahl/ExpressenSommarstugan i Arboga. Foto: Alex Ljungdahl/Expressen
Sommarstugan i Arboga. Foto: Alex Ljungdahl/Expressen

Stärkta misstankar för mordet på Aki Paasila

Publicerad

Misstankarna har stärkts mot den man som sitter anhållen misstänkt för mord på Arbogakvinnans exmake Aki Paasila, 42. Det säger åklagaren Jessica Wenna till TT.

I februari häktades en man – anhörig till Arbogakvinnan – misstänkt för mord på hennes exmake, som drunknade vid sommarstugan sensommaren 2015.

Nu berättar åklagare Jessica Wenna att misstankarna mot mannen har stärkts.

– Jag gör bedömningen att bevisläget har stärkts gentemot honom, säger hon till TT.

Pojkvännen erkänt

– Det har hållits ett antal förhör och vidtagits åtgärder under veckan, och det har naturligtvis lett till att utredningen har gått framåt, men jag kan inte säga vad det har inneburit i praktiken.

Arbogakvinnan är sedan tidigare misstänkt för mordet på Aki Paasila, liksom för mordet på sin pappa ett år senare.

Kvinnans pojkvän Mohammad Rajabi har erkänt mordet på pappan. Och en anhörig till Arbogakvinnan är nu alltså också häktad för mordet på kvinnans exmake.

Mattis Wikström
Mattis Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag