Starka reaktioner på Expressens artiklar

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Avslöjandet om att flera SD-politiker är rasistiska toppkommentatorer på hatsajter slog ner som en bomb på tisdagen.

Här är ett axplock av de mest delade Twitter-reaktionerna.

På tisdagsmorgonen kunde Expressen och Researchgruppen avslöja toppkommentatorer på rasistiska hatsajter som Axpixlat, Exponerat och Fria Tider. Fram trädde flera SD-politiker, däribland toppolitikern Marie Stensby, 54, som skrivit flera rasistiska inlägg på Avpixlat.

Kort efter avslöjandet lämnade Stensby sina uppdrag i Sverigedemokraterna och senare stod det klart att Mikael Rahm, 56, ordförande för SD i Östhammar, lämnar alla uppdrag i partiet.

Expressens artiklar har under dagen delats tiotusentals gånger i sociala medier och på Twitter diskuteras nyheten flitigt. Här är några av tweetsen som diskuterats allra mest.

"Gång på gång visar det sig att SD:s nolltolerans hela tiden bara handlat om SD:s tolerans med sina egna nollor", skriver komikern och författaren Jonas Gardell.

"Att många SD:are tydligen kopplar jobbmailen till Avpixlat är definitivt ett bevis på att det är få rasister på 50+ som har datorkörkort", skriver @ettpunktnoll.

"Ni MÅSTE se konfrontationen med SD-toppen om hennes önskan att ensamkommande flyktingbarn dör", skriver journalisten Angelica Karlsson.

"Hatet, rasismen och konspirationsteorierna väller fram när Expressen skrapar på SDs yta. Sorgligt, men knappast förvånande", skriver partiledaren för Vänsterpartiet Jonas Sjöstedt.

"alltså på riktigt. sd-politiker tycker inte att adolf (hitler, mind you) hade så fel", skriver journalisten Margret Atladottir.

"För att vara frihetsskämpar och sanningssägare så springer SD-politiker väldigt fort och gömmer sig när de tvingas stå för vad de säger", skriver skribenten Kawa Zolfagary.

"SD-politiker i Ystad om varför han skriver rasistiska saker på Avpixlat: "Det är som en motpol till all den här hysterin om rasism", skriver komikern Magnus Betnér.

"Här en vanlig SD-politiker som gömmer sig på hatsidor o hoppas att flyktingbarn dör, nu avslöjas de en o en", skriver Betnérs kollega Özz Nujen.

Erik Carlsson
erik.carlsson@expressen.se

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.