K-G Bergström kommenterar uppgifterna. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERGK-G Bergström kommenterar uppgifterna. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
K-G Bergström kommenterar uppgifterna. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Inrikesminister Anders Ygeman under Politikerveckan Järva. Foto: SVEN LINDWALLInrikesminister Anders Ygeman under Politikerveckan Järva. Foto: SVEN LINDWALL
Inrikesminister Anders Ygeman under Politikerveckan Järva. Foto: SVEN LINDWALL

"Stämmer illa överens med gammal arbetaremoral"

Publicerad

Expressens politiske kommentator K-G Bergström tror att uppgifterna kan bli klart besvärande för Anders Ygeman.

– Även om det här handlar om gamla uppgifter så är det klart belastande för Anders Ygeman att han uppenbarligen haft en så lättsinnig inställning till att betala sina räkningar. Ord står mot ord när det gäller om han förstört huset för de stackars hantverkarna, men det är svårt att vifta bort att snickarna upplever att de fått sina liv i det närmaste förstörda.

Hur kan uppgifterna påverka honom i hans roll som inrikesminister?

– Han är, jämte justitieminister Morgan Johansson, högst ansvarig för lag och rätt och att han haft så lättsinnig inställning till att göra rätt för sig lär nog uppröra en del. Det blir inte helt enkelt att övertyga väljarna om att han genomgått ett sådant moraliskt förvandlingsnummer sedan sina ungdomsår. 

Anders Ygeman förklarar själv sina betalningsanmärkningar med att han var periodvis arbetslös. 

– Det stämmer ganska illa överens med gammal arbetarmoral om att göra rätt för sig.  Det finns gott om socialdemokrater som levt betydligt fattigare än vad Ygeman gjorde, men som ändå betalt sina räkningar.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag