Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ställ in fokus - välj rätt kamera

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Digitala systemkameror har sjunkit rejält i pris sedan jul. Rätt kamera ger högre upplösning och högre bildkvalitet. Tidningen Bild & Ljud Hemma har testat de fem bästa kamerorna just nu.

Digitalkamerorna blir allt mer avancerade; de små pocketkamerorna får allt fler funktioner samtidigt som de proffsigare spegelreflexkamerorna sjunker i pris. Väljer du en riktig spegelreflex får du bättre bilder, fler inställningsmöjligheter och för det mesta en möjlighet att spara bilderna i råformat så att du kan ställa in exponering, färgåtergivning och mycket annat – efter att bilden är tagen.

 Och priset är ungefär en tredjedel mot för bara ett år sedan. En Nikon D40x kostar från 5200 kronor. I testet fi pdf-dormat hittar du de fem bästa alternativen.

Fotnot: Priserna avser kamera med standardzoom.

Senaste numret.

Läs hela testet på Bild & Ljud Hemma

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.