Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ställ in fokus - välj rätt kamera

Digitala systemkameror har sjunkit rejält i pris sedan jul. Rätt kamera ger högre upplösning och högre bildkvalitet. Tidningen Bild & Ljud Hemma har testat de fem bästa kamerorna just nu.
Digitalkamerorna blir allt mer avancerade; de små pocketkamerorna får allt fler funktioner samtidigt som de proffsigare spegelreflexkamerorna sjunker i pris. Väljer du en riktig spegelreflex får du bättre bilder, fler inställningsmöjligheter och för det mesta en möjlighet att spara bilderna i råformat så att du kan ställa in exponering, färgåtergivning och mycket annat – efter att bilden är tagen.
Och priset är ungefär en tredjedel mot för bara ett år sedan. En Nikon D40x kostar från 5200 kronor. I testet fi pdf-dormat hittar du de fem bästa alternativen.
Fotnot: Priserna avser kamera med standardzoom.
Senaste numret.

Läs hela testet på Bild & Ljud Hemma

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.