Foto: LISA MATTISSON EXP / LISA MATTISSON EXP
 Foto: LISA MATTISSON EXP / LISA MATTISSON EXP

Erfors lämnar Metro – går in i mäklarbranschen

Publicerad

Staffan Erfors lämnar Metro med omedelbar verkan.

I stället går han in i mäklarbranschen som vd och delägare för ett nytt bostadsmäklarföretag i Stockholm.

Tidningen Metros chefredaktör Staffan Erfors lämnar företaget med omedelbar verkan. 

– Metro har varit en fantastik arbetsplats, men jag har beslutat att jag vill gå vidare och utveckla en egen verksamhet, säger han till Resumé.

I ett pressmeddelande bekräftar Staffan Erfors att han byter bana och blir vd för ett nytt bostadsmäklarföretag som startar efter årsskiftet.

– Jag är i ett skede i livet där jag efter 25 år i mediebranschen ibland funderat på att göra annat. När jag nu fick möjligheten att både byta bransch och bli vd och delägare var det helt enkelt något jag inte kunde tacka nej till. Dessutom kan det mycket väl bli så att vi kommer samarbeta med Metro, säger Erfors.

Enligt pressmeddelandet satsar bolaget på att "lansera en helt ny affärsmodell som kommer vända upp och ner på marknaden".

Lanseras efter årsskiftet

Marianne Djudic, fristående PR-konsult på Taste PR som ligger bakom pressmeddelandet vill dock inte närmare gå in på affärsmodellen.

– Jag kan inte säga så mycket mer. Det lanseras efter årsskiftet och då kommer vi gå ut med mer info om företaget.

Erfors fortsätter i pressmeddelandet: 

– Processen med att rekrytera medarbetare pågår och företaget har knutit flera seniora mäklare till sig. För mig som novis inom mäklarbranschen känns det tryggt att ha så tunga investerare bakom samt den erfarenhet de besitter inom området. De vill ha mig som vd då en så stor del av att mäkla bostäder handlar om att kommunicera.

Ersättare klar

Mikael König, vd på Metro kommenterar Erfors beslut: 

– Han har gjort ett fantastiskt jobb med att ompositionera tidningen både innehållsmässigt och touch and feel-mässigt. Vi tackar honom och önskar honom lycka till. Jag har egentligen inga fler kommentarer, säger Mikael König.

Henrik Ek på Metro går in som tillförordnad chefredaktör, men vill inte kommentera närmare kring att Staffan Erfors lämnar.

"Jag är tyvärr fel person att uttala sig", skriver han i ett mejl till Expressen.

Staffan Erfors kom från Realtid

Tidningen har redan hittat en ersättare.

– På måndag kommer vi börja rulla ut våra nya planer och annonsera den nya rekryteringen. Vi har jobbat ganska hårt hört för att skapa ett Metro 2.0 för morgondagens verksamhet. Bolaget ska stöpas om. Vi kommer fortfarande syssla med tidningsmakeri, men vi har en tydlig bild om hur vi vill driva Metro 2.0, säger Mikael König till Expressen., säger Mikael König.

Staffan Erfors tog över som chefredaktör i mars i år. Tidigare har Erfors bland annat varit chefredaktör för Realtid, Tidningen S och Kvällsposten. Han har också jobbat som kommunikationschef för Moderaterna i Stockholms läns landsting

Expressen söker Staffan Erfors.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag