Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Erfors lämnar Metro – går in i mäklarbranschen

Foto: LISA MATTISSON EXP / LISA MATTISSON EXP

Staffan Erfors lämnar Metro med omedelbar verkan.

I stället går han in i mäklarbranschen som vd och delägare för ett nytt bostadsmäklarföretag i Stockholm.

Tidningen Metros chefredaktör Staffan Erfors lämnar företaget med omedelbar verkan. 

– Metro har varit en fantastik arbetsplats, men jag har beslutat att jag vill gå vidare och utveckla en egen verksamhet, säger han till Resumé.

I ett pressmeddelande bekräftar Staffan Erfors att han byter bana och blir vd för ett nytt bostadsmäklarföretag som startar efter årsskiftet.

– Jag är i ett skede i livet där jag efter 25 år i mediebranschen ibland funderat på att göra annat. När jag nu fick möjligheten att både byta bransch och bli vd och delägare var det helt enkelt något jag inte kunde tacka nej till. Dessutom kan det mycket väl bli så att vi kommer samarbeta med Metro, säger Erfors.

Enligt pressmeddelandet satsar bolaget på att "lansera en helt ny affärsmodell som kommer vända upp och ner på marknaden".

Lanseras efter årsskiftet

Marianne Djudic, fristående PR-konsult på Taste PR som ligger bakom pressmeddelandet vill dock inte närmare gå in på affärsmodellen.

– Jag kan inte säga så mycket mer. Det lanseras efter årsskiftet och då kommer vi gå ut med mer info om företaget.

Erfors fortsätter i pressmeddelandet: 

– Processen med att rekrytera medarbetare pågår och företaget har knutit flera seniora mäklare till sig. För mig som novis inom mäklarbranschen känns det tryggt att ha så tunga investerare bakom samt den erfarenhet de besitter inom området. De vill ha mig som vd då en så stor del av att mäkla bostäder handlar om att kommunicera.

Ersättare klar

Mikael König, vd på Metro kommenterar Erfors beslut: 

– Han har gjort ett fantastiskt jobb med att ompositionera tidningen både innehållsmässigt och touch and feel-mässigt. Vi tackar honom och önskar honom lycka till. Jag har egentligen inga fler kommentarer, säger Mikael König.

Henrik Ek på Metro går in som tillförordnad chefredaktör, men vill inte kommentera närmare kring att Staffan Erfors lämnar.

"Jag är tyvärr fel person att uttala sig", skriver han i ett mejl till Expressen.

Staffan Erfors kom från Realtid

Tidningen har redan hittat en ersättare.

– På måndag kommer vi börja rulla ut våra nya planer och annonsera den nya rekryteringen. Vi har jobbat ganska hårt hört för att skapa ett Metro 2.0 för morgondagens verksamhet. Bolaget ska stöpas om. Vi kommer fortfarande syssla med tidningsmakeri, men vi har en tydlig bild om hur vi vill driva Metro 2.0, säger Mikael König till Expressen., säger Mikael König.

Staffan Erfors tog över som chefredaktör i mars i år. Tidigare har Erfors bland annat varit chefredaktör för Realtid, Tidningen S och Kvällsposten. Han har också jobbat som kommunikationschef för Moderaterna i Stockholms läns landsting

Expressen söker Staffan Erfors.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!