Mannen pekas ut som en svensk 53-årig turist
Mannen pekas ut som en svensk 53-årig turist

Städerskan: "Han sparkade på mitt huvud som en fotboll"

Publicerad

En man sparkade en hotellstäderska medvetslös på ett hotell i Sunny Beach, Bulgarien.

Mannen, utpekad som en svensk 53-årig turist, sitter efter händelsen anhållen misstänkt för misshandel.

Nu berättar städerskan om den brutala händelsen för tidningen Dnes, uppger SVT

– Jag är fortfarande i chock, säger hon till Dnes. 

På tisdagen kom uppgifter om att en man sparkat en hotellstäderska medvetslös på ett hotell i Sunny Beach, Bulgarien, när hon böjde sig ner. Misshandlaren ska sedan ha gått därifrån i lugnt tempo.

Mannen, utpekad som en svensk 53-årig turist, sitter efter händelsen anhållen misstänkt för misshandel.

Händelsen ska ha inträffat klockan 22.38 den 3 juni. Övervakningsbilder visar hur en man går längs en korridor inne på hotellet, med en rullväska i ena handen och en ryggsäck i den andra. När han just passerat en städerska stannar han upp och går fram till henne. På övervakningsbilderna ser mannen ut att börja prata med kvinnan.

Efter några sekunder böjer städerskan sig ner för att fortsätta städa – varpå mannen sparkar henne rakt i ansiktet. Kvinnan, 65 år gammal, faller bakåt, slår i en fåtölj och faller till marken. Där blir hon liggande, samtidigt som mannen gående lämnar platsen med sina väskor.

"Jag är fortfarande i chock"

Nu berättar städerskan själv om den brutala händelsen för tidningen Dnes, uppger SVT. 

– Jag är fortfarande i chock, jag vet inte hur jag ska hantera detta mentalt. Det var en stor svensk som sparkade på mitt huvud som på en fotboll, säger hon till tidningen.

 

LÄS MER: Föräldrar häktade för våld mot bebis

 

Hon berättar hur hon förlorade medvetandet av sparken och att det var kolleger som hjälpte henne efter misshandeln. Kvinnan fördes med ambulans till ett sjukhus efter händelsen.

Enligt SVT ska misshandeln ha inträffat bara minuter efter det att den 53-åriga svensken just anlänt till orten för en semester. Svensken, som ska ha befunnit sig på hotellet tillsammans med sin bror, uppges ha varit synbart berusade vid tillfället för misshandeln. 

Hävdar att han inte minns

Den nu anhållne svensken ska ha uppgett för polisens utredare att han inte minns någonting av misshandeln. Han har även uppgett att han inte minns mötet med städerskan. Men han ska även ha sagt till polisen att han ångrar sina handlingar, enligt tidningen Dnes, skriver SVT.

Städerskan överväger nu att begära skadestånd från svensken efter misshandeln. 

– Han har inte bett mig om ursäkt. Jag förväntar mig inget gott från honom, säger hon enligt SVT.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag