Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Staden som gör allt för att rädda sin krisande flygplats

Expressens Johanna Karlsson jobbade som flygvärdinna på Ryanair under bolagets glansdagar.

Europas största och mest omstridda flygbolag förvandlade gamla militärbaser till värdinneskolor och anklagades för ”social dumpning på högsta nivå”.

Den historiska flygstaden Nyköping blev 1997 lågprisflygets skyltfönster. Fackföreningar delade ut spypåsar utanför terminalen. Men handslaget mellan Ryanairs vd Michael O'Leary och socialdemokraten Göran Forssberg höll sådana protester på banan och Sverige blev i stället ett paradisland för lågprisbolagen.

I år flyttar Ryanair till Arlanda, samtidigt som Nyköping kommun går i borgen för ett banklån på 70 miljoner som ska rädda Skavsta.

Expressen har träffat diskaren som jobbat 15 år på Skavsta, den tidigare starke mannen som längtar tillbaka till 1997 och flygplatsens nya vd, en fransman som absolut inte oroar sig.

Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i två veckor

Läs alla artiklar gratis i två veckor, därefter är priset 79 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.